Zomertips

We zitten middenin de vakantie. Er is nog tijd genoeg om leuke dingen te ondernemen in Midden-Groningen. Bij deze wat zomerse tips!

Het ultieme vakantiegevoel beleef je op het water. En daar hebben we heel wat van in Midden-Groningen. Een bootje huren kan bijvoorbeeld bij Recreatiecentrum De Otter aan het Schildmeer, waar je de keuze hebt uit zeilboten en motorboten. Bij Paviljoen de Rietzoom aan het Zuidlaardermeer kun je sloepjes huren.

Kanoën kan op heel wat plekken. Bij ‘Peddel en zo’ in Kiel-Windeweer kun je een mooie tocht maken door dit veenkoloniale dorp met authentieke bruggetjes, een beschermd dorpsgezicht. Vanaf ‘Kano en zo’ in Lageland vaar je over de Scharmer Ae (aanrader!), richting Slochteren of naar het Schildmeer. In de jachthaven van Camping Meerwijck zijn ook kano’s te huur.

Stichting Het Groninger Landschap vaart regelmatig vanaf Paviljoen De Leine of Camping Meerwijck over het Zuidlaardermeer. Een aanrader voor wie meer te weten wil komen over de dieren in, op en bij het meer.

Het Nationaal Bus Museum heeft deze zomer een speciaal arrangement samen met Museumspoorlijn STAR. Je reist met de stoomtrein en een historische bus en bezoekt het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.

Dit kan op zondag 18 augustus, woensdag 28 augustus en woensdag 23 oktober.

Mocht het een keer flink warm zijn dan raden wij een verkoelend bezoekje aan een van de mooie kerken in onze gemeente aan. De kerken in Harkstede, Noordbroek en Kiel-Windeweer (De Amshoff) zijn altijd open. Bij De Amshoff kan je zelfs een lekker hapje eten. Tijdens Rondje Midden-Groningen (zaterdag 10 augustus) zijn ook de Sint Willibrorduskerk in Sappemeer, de Petruskerk in Zuidbroek, de kruiskerk in Noordbroek, de grafkerk in Harkstede en de kerk en Juffertoren in Schildwolde te bezoeken.

Iedere zomer wordt landgoed Fraeylemaborg omgetoverd tot Blotevoetenpad. Van zaterdag 11 t/m maandag 19 augustus kun je op je blote voeten dwars door sloten, over zandpaden en door het prachtige Slochterbos lopen. Niet alleen de voeten worden verrast, er zijn ook muziekinstrumenten waarop je mag spelen die voor mooie woudklanken zorgen en er zijn enge voeldozen. Het Blotevoetenpad is geschikt voor jong en oud. Tip: neem droge kleren mee.

Wil je meer weten over evenementen deze zomer? Kijk dan in de uitgebreide agenda, of bijvoorbeeld op de Buitenspeelkaart met tientallen tips voor lekker buiten spelen of zwemmen. Of de Terrasjeskaart die je de weg wijst in culinair Midden-Groningen. Wie van fietsen of wandelen houdt kan op deze site veel tips, routes en natuurgebieden vinden en bij regenachtige dagen kun je inspiratie opdoen voor leuke winkeltjes en musea.

Fijne zomer!

Facebookmail