Terug in de tijd tijdens de eerste Aletta Avondwandeling

Aletta Avondwandeling

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert Ontdek Midden-Groningen de eerste Aletta Avondwandeling in Sappemeer. Een gratis toegankelijk evenement waarbij bezoekers teruggaan naar de tijd van Aletta Jacobs, oftewel terug naar de tweede helft van de 19e eeuw. De tijd van koetsen met paarden, van scheepswerven langs het Winschoterdiep en van turfwinning. Maar ook de tijd van strijden voor gelijke rechten voor vrouwen, vrouwenkiesrecht en betere gezondheid.

Overal langs de route, die loopt langs de Noorderstraat in Sappemeer van de Historische Scheepswerf Wolthuis tot en met de Doopsgezinde Kerk in Sappemeer, zijn leuke en leerzame dingen te zien en te doen voor groot en klein. Zo kunnen kinderen een schip klinken, een linodruk maken, een spannende tocht maken door de kerk of helpen blussen. Ook is er muziek en theater. Aletta Jacobs en andere mensen uit haar tijd vertellen hoe het leven toen was. De start is om 16:30 uur bij de voormalige Rijks HBS. Lees meer over dit gratis evenement op Aletta Avondwandeling.

Het hoofdbestuur van de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht tijdens de grote demonstratie in Amsterdam op 18 juni 1916 - foto Atria

 

Facebookmail