Rondje Midden-Groningen

Elke tweede zaterdag van de maand, van april t/m oktober, zijn diverse ateliers, galeries, kerken, molens, musea en andere bijzondere gebouwen open. Zoek enkele uit en wandel, fiets of rij van toren naar wiek en van schilderij naar verzameling. Geniet van prachtige interieurs, imposante techniek, verfijnd houtsnijwerk, moderne kunst en al het moois dat Midden-Groningen verder te bieden heeft. De medewerkers die je er treft vertellen vol passie over hun organisatie of werk.

Tussendoor zijn er genoeg mogelijkheden om de lekkere trek te stillen of om een nachtje vast te plakken aan je tour door onze regio. Kijk hiervoor op Eten, Drinken en Overnachten

De meeste deelnemers aan Rondje Midden-Groningen zijn in ieder geval open tussen 11.00 en 16.00 uur. Sommigen hebben afwijkende openingstijden.

Kijk op de respectievelijke websites voor de actuele openingstijden en -dagen. 

Bijzonderheden

Beeldend kunstenaar Maike van der Kooij vertelt over haar werk en laat zien waarmee ze bezig is. Speciaal voor Rondje Midden-Groningen schildert ze elke maand een paneeltje van een markante of juist onbekende plek in Midden-Groningen en omgeving. Bekijk het nu nog in wording zijnde en dan voltooide paneeltje van Wolfsbarge bij Kropswolde en schaf het aan als het je bevalt.

In Harkstede zijn Stel's Meulen, de monumentale grafkerk en Theehuis Ons Hertenkamp ook onderdeel van Rondje Harkstede.

Houtstylist Albert Jan Rouwkema heeft de deuren van zijn galerie ditmaal gesloten. In plaats daarvan zie je zijn werk in de Kruiskerk in Noordbroek met zijn expositie Dimensies in hout. Hij is zelf aanwezig en legt je de totstandkoming van de diverse kunstwerken graag uit.

Bij de Molen van de Groote Polder krijgen leerling molenaars praktijkles. Zelf kun je natuurlijk ook iets opsteken van de vele verhalen die je hoort! De molenaars van Molen Windlust en De Ruiten geven rondleidingen. Wil je bij thuiskomst pannenkoeken bakken? Dan komt een gratis zakje gemalen en gebuild meel van Molen Windlust mooi van pas.

Na een stevige renovatie is de Juffertoren weer toegankelijk. Stevige veilige trappen brengen je nu naar de verschillende transen in plaats van de losse ladders van voorheen. Ook de naastgelegen protestantse kerk is te bezichtigen.