Nationaal Bus Museum

Bezoekers kunnen een nostalgische reis maken in het Nationaal Bus Museum (NBM), gevestigd aan de Produktieweg 13 te Hoogezand. In het NBM wordt een collectie autobussen uit de vorige eeuw tentoongesteld. Je vindt er autobussen van diverse maatschappijen zoals GADO, ESA, NTM, OAD en TET. Daarnaast staan er verschillende touringcars uit vervlogen tijden, een trolleybus uit Arnhem en een bijzondere Gevangenis bus.

In de vitrines zijn allerlei attributen aanwezig zoals kaartjes, kniptangen, stropdassen, petten en uniformen. Na afloop geniet je bij een kopje koffie of thee nog even na in het bezoekerscentrum. In het museum is een winkeltje aanwezig, waar je diverse attributen op het gebied van de autobus kunt kopen.

Voor meer informatie kijk je op Nationaal Bus Museum

Coronabeheersmaatregelen

De afgelopen maanden zijn museum en collectie in onderhoud geweest, waardoor je nog meer kunt genieten van je bezoek. Conform de protocollen voor musea heeft Het Nationaal Bus Museum coronamaatregelen doorgevoerd. In het museum is eenrichtingsverkeer ingesteld, plexiglas schermen geplaatst en op diverse plekken zijn er extra hygiëne voorzieningen.

Daarnaast dien je vooraf aan je bezoek te reserveren, zowel voor een bezoek alleen aan het museum als voor een arrangement. Reserveren kan via info@nationaalbusmuseum.nl of via 0598-383 004.

Facebookmail