Routes

Hieronder vind je verschillende routes waarmee je Midden-Groningen al wandelend, fietsend of varend kunt ontdekken. Zo voert de route ‘Op pad met Piccardt’ langs alle plekken waar deze vroegere borgheer heeft gewoond, gewerkt en ligt begraven. De fietsroute ‘Langs de mooiste kerken’ doorkruist bijna de hele gemeente, van het mooie witte kerkje in Westerbroek tot de Koepelkerk in Sappemeer. Ook is er een wandeling en een fietstocht langs molens, een vaartocht door de Veenkoloniën, 'In de voetsporen van Aletta Jacobs' in Sappemeer en een historische wandeling door Hoogezand.

Midden-Groningen heeft een diversiteit aan natuur. Ook kun je hier terecht voor heerlijke streekproducten. De fietsroute 'Proef het witte goud' voert langs plekken waar tijdens het aspergeseizoen deze delicatesse en/of bijbehorende lekkernijen volop verkrijgbaar zijn. Rondje Zuidlaardermeergebied biedt de leukste aanknopingspunten op de Drents-Groningse grens.

Voor kinderen zijn er speciale routes, die qua lengte wat korter zijn dan de reguliere routes. Tijdens de ‘Klim- en klauterroute' kunnen ze zich volop uitleven, terwijl de 'Verrekijkertocht' een ontdekking voor jong en oud is door de natuur van het Zuidlaardermeergebied.

Routes t/m 10 kilometer

Onderstaande routes hebben een lengte tot 10 kilometer.

Routes van 10 t/m 40 kilometer

Onderstaande routes hebben een lengte van 10 t/m 40 kilometer.

Routes langer dan 40 kilometer

Onderstaande routes hebben een lengte van meer dan 40 kilometer.

Kijk voor nog meer routes en andere leuke activiteiten voor het hele gezin op Kids.

 

Facebookmail