Routes

Ontdek cultuur met deze routes

Hieronder vind je acht culturele routes waarmee je Midden-Groningen al wandelend, fietsend of varend kunt ontdekken. Zo voert de route ‘Op pad met Piccardt’ langs alle plekken waar deze vroegere borgheer heeft gewoond, gewerkt en ligt begraven. De fietsroute ‘Langs de mooiste kerken’ doorkruist bijna de hele gemeente, van het mooie witte kerkje in Westerbroek tot de Koepelkerk in Sappemeer. Ook is er een wandeling en een fietstocht langs molens, een vaartocht door de Veenkoloniën, 'In de voetsporen van Aletta Jacobs' in Sappemeer en een historische wandeling door Hoogezand.

Ontdek Midden-Groningen met deze routes door natuurgebieden

Midden-Groningen heeft een diversiteit aan natuur. Ook kun je hier terecht voor heerlijke streekproducten. Hieronder vind je verschillende routes waarmee je al wandelend, fietsend of rijdend natuurgebieden en (tijdelijke) lekkernijen kunt ontdekken. De fietsroute 'Proef het witte goud' voert langs plekken waar tijdens het aspergeseizoen deze delicatesse en/of bijbehorende lekkernijen volop verkrijgbaar zijn. Rondje Zuidlaardermeergebied biedt de leukste aanknopingspunten op de Drents-Groningse grens.

Ontdek Midden-Groningen met deze gezinsroutes

Ook voor kinderen zijn er speciale routes, die qua lengte wat korter zijn dan de reguliere routes. Tijdens de ‘Klim- en klauterroute' kunnen ze zich volop uitleven, terwijl de 'Verrekijkertocht' een ontdekking voor jong en oud is door de natuur van het Zuidlaardermeergebied.

Kijk voor nog meer routes en andere leuke activiteiten voor het hele gezin op onze Kids pagina.

 

Facebookmail