Plekken van Herinnering

De straat die vernoemd is naar een verzetsstrijder. Een monument waarop namen van gevallen Poolse bevrijders staan. De Stolpersteine die zijn gelegd voor de huizen waar Joodse mensen woonden die zijn afgevoerd in de oorlog. Het zijn allemaal Plekken van Herinnering. Al die bijzondere plekken en de verhalen uit Midden-Groningen die erbij horen staan in een uitgebreid en rijk geïllustreerd magazine dat op 4 mei verschijnt. Hieronder vind je alvast een voorproefje van deze verhalen. Op de overzichtskaart ‘Plekken van Herinnering’ helemaal onderaan deze pagina vind je alle plekken die met de Tweede Wereldoorlog in Midden-Groningen te maken hebben.

Kopen Plekken van Herinnering

Het magazine 'Plekken van Herinnering, Ontdek waar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Midden-Groningen zich hebben afgespeeld' is te koop bij:

  • Bruna: Gorecht-Oost 153P in Hoogezand
  • DA - Readshop Spithoff: Hoofdweg 89 in Schildwolde
  • Marskramer: Hoofdweg 64 in Harkstede
  • Petra's Warenhuis: Hoofdweg 136 in Siddeburen
  • Verzameling / Museum ‘40-’45: W.A. Scholtenlaan 5 in Kolham (tijdens open dagen)
  • Ontdek Midden-Groningen: Hoofdweg 88A in Slochteren. Op maandagen, woensdagen en vrijdagen kun je vaak op locatie terecht

De verkoopprijs is € 4,95. Een exemplaar via de webshop kopen kan ook, daar komen dan nog verzendkosten bij.

Herdenkingsmonument Siddeburen

Verhalen

De verhalen in het magazine Plekken van Herinnering gaan bijvoorbeeld over de zwarte geschiedenis van de spoorlijn, stolpersteinen, de schuilkelder in Muntendam, het onderwater zetten van een groot deel van het noorden van de gemeente, straten die herinneren aan verzetsmensen of afgevoerde joodse inwoners, monumenten en graven. In het nieuwe magazine vind je de uitgebreide versie, hieronder staan de artikelen zoals ze eerder in de regionale kranten zijn verschenen.

Herinneringszuil station Zuidbroek

Overzichtskaart

Weetjesvragen

In het tijdschrift ‘Plekken van Herinnering. Ontdek waar de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Midden-Groningen zich hebben afgespeeld' staat op pagina 50 en 51 een werkblad om zelf aan de slag te gaan. Hieronder het antwoord op de Weetjesvragen. Veel plezier met je eigen zoektocht door je woonstee of vakantieplaats.

Facebookmail