Landgoed Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. Door de eeuwen heen hebben de bewoners van de Fraeylemaborg het huis uitgebreid en verfraaid. Ze deden hetzelfde met het park rond het huis. Er werden exotische bomen geplant en bijzondere planten geïmporteerd en de aanleg van voorterrein en park maakte verschillende stijlen door.

Het park, deels naar ontwerp van G.A. Blum en L.P. Roodbaard, is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Hierbij zijn restanten van de formele barokke aanleg bewaard gebleven, zoals de karakteristieke middenas. In het park staan tevens 17e en 18e eeuwse zandstenen tuinornamenten. Het omringende landschap is open en het hoogopgaande bos geeft dus al van verre aan waar de borg ligt. Meer informatie over de borg vind je hier.

Het Slochterbos

Midden-Groninger en trainer/coach Arjan Taaij van topvolleybalteam Lycurgus is dol op het Slochterbos bij de Fraeylemaborg. ,,Daar zijn we elk seizoen wel een paar keer met onze kinderen te vinden. Verstoppertje spelen in het bos, even de heuvel opklimmen. In het najaar is het extra leuk met het Kabouterpad en appeltjes rapen. En dan wat drinken in Restaurant de Boerderij. Want na het wandelen hoort er wel een borrel bij, en voor de kinderen een chocomel. Maar ook met mooi weer op het terras van de Boerderij zitten is een aanrader.”

In het park staan ook diverse follies. Follies zijn rare, romantische bouwsels die in een Engels landschapspark als dat van de Fraeylemaborg de belevingswaarde verhogen.

Meer informatie vind je op Fraeylemaborg.

Facebookmail