Verrekijkertocht

  • Afstand: 8 kilometer
  • Soort route: Vooral fietsen en een stuk lopen naar de tweede vogelkijkhut
  • Startpunt: Parkeerplaats bij strand Meerwijck
  • Fietsknooppunten langs de route: 28. Deze route staat ook op Route.nl.

Als je van vogels houdt is dit een ideaal tochtje. Als je van strand of ijsjes houdt ook trouwens, want die vind je ook bij deze route! Vanaf het strand van Meerwijck fiets je naar de Kropswolderbuitenpolder. Aan de rand van de polder staat een vogelkijkhut (ook geschikt voor rolstoelen). Je kunt er met je verrekijker bijzondere vogels te spotten zoals de witwangstern, geoorde futen en zelfs zeearenden. Een zeearend noemen ze ook wel een vliegende deur, dan kun je je een beetje voorstellen hoe groot hij is!

Deze polder gaat over in de Westerbroeksemadepolder, daar staat vogelkijkhut De Kiekhorn. Je kunt er alleen lopend komen. Vanuit de Kiekhorn heb je een mooi zicht op watervogels, steltlopers en weidevogels. Ook de grote zilverreiger, de gele kwikstaart en de blauwe kiekendief zijn hier te spotten. Grote grazers heb je ook in deze polders, Schotse hooglanders en Konikpaarden. Je fietst dezelfde weg weer terug. Tijd voor een ijsje!

Tip: een leuke wandelroute met je verrekijker is de gele paaltjesroute bij Ae’s Woudbloem. Dat gebied maakt deel uit van ’t Roegwold. Het pad is lekker ‘roeg’, geen verharde paden maar dwars door het gras. Je kunt starten in Woudbloem of bij de parkeerplaats aan de Hooilandsweg.

Facebookmail