Ontdek cultuur tijdens Rondje Midden-Groningen op 8&9 april

Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 openen ateliers, galeries en musea hun deuren tijdens het eerste Rondje Midden-Groningen van het jaar.

Galeries & Ateliers

,,Alles wat het waard is om vaker te bekijken en te ontdekken kan in een schilderij worden gevangen.” Het werk van kunstenares Maria Clobus gaat van miniaturen tot grote schilderijen. Bezoekers zijn vaak verbaasd over al die verschillende technieken. Je vindt haar Galerie Aparterie in Hoogezand.

Kenmerkend voor Reinder Bleeker in Hoogezand zijn de kleurrijke expressionistische schilderijen met stads- en dorpsgezichten en boten. In zijn inktschetsen gaat hij in een paar lijnen juist terug naar de essentie.

Museum Lammert Boerma in Borgercompagnie is een atelier, museum, woonhuis en B&B ineen. Hier ontdek je realistisch-surrealistische schilderijen vol symboliek over vergankelijkheid, macht en confrontatie.

Musea

In het Stenenmuseum in Slochteren exposeert Martha Thijssen-Hartenhof aquarellen en acryl schilderwerken in diverse genres. Tegelijkertijd kun je in het museum zelf de waardevolle collectie Scandinavische zwerfstenen en de verzameling artefacten uit de Steentijd bewonderen.

Bij het Nationaal Bus Museum in Hoogezand combineer je een rondleiding langs de geschiedenis van het Nederlandse busvervoer met een paasbrunch en kinderen kunnen paaseieren zoeken (wel even reserveren). De Historische Scheepswerf in Sappemeer toont het belang van varen en de bedrijvigheid die dit eeuwenlang heeft opgelevert.

Rondje Midden-Groningen

Rondje Midden-Groningen is elk tweede weekend van de maand, van april t/m oktober. Behalve ateliers, galeries en musea doen ook andere culturele organisaties mee zoals molens, kerken en erfgoed. Dus stap op de fiets, in de auto of trek je wandelschoenen aan en ontdek op eigen gelegenheid cultuur. Of volg de fietsroute Ontdek cultuur in Midden-Groningen. Een overzicht van alle deelnemers en hun openingstijden vind je op Rondje Midden-Groningen.

 

Facebookmail