Aparterie Maria Clobus

Vanaf 1985 schildert Maria Clobus-Gibcus als autodidakt in haar atelier. Naast portret van mens en dier, staan ook realistische en abstracte onderwerpen regelmatig op de ezel, zowel als vrij werk als in opdracht. Maria Clobus werkt met potlood, pastel, acryl, aquarel en olieverf, van miniatuur tot grote maten.

De afgelopen jaren heeft zij exposities gehad in het Landbouwinstituut in Haren, Wolters-Noordhoff in Groningen, De Burcht in Hoogezand, Openbare bibliotheek Sappemeer en de Havezathe in Martenshoek. Samen met haar eigen cursisten ontwikkelde zij een tentoonstelling bij Voor Anker in Hoogezand. Haar werk is ook enige keren te bewonderen geweest in het Gemeentehuis in Hoogezand en Galerie de Smederij, samen met dat van andere kunstenaars. 

Twee keer per jaar start een cursus die wordt gegeven in het atelier. Kleine groepen tot maximaal acht personen bekwamen zich onder toezicht van de kunstenaar met allerlei materialen in de door hen gewenste techniek. Voor meer informatie kijk je op Aparterie Maria Clobus

Aparterie Maria Clobus doet mee aan het Rondje Midden-Groningen en is stempelpost voor wandelaars van het Pronkjewailpad.

Coronabeheersmaatregelen

Op afspraak is Aparterie Maria Clobus op ieder moment in de week te bezoeken. Voor wandelaars van het Pronkjewailpad is het atelier open van donderdag t/m zondag. Maximaal twee personen mogen tegelijk naar binnen. Is het wat drukker dan is onder de overkapping eventueel ruimte om te wachten. Eind september maakt Maria Clobus bekend of en in welke vorm haar cursussen plaats kunnen vinden.

Facebookmail