Aparterie Maria Clobus

Vanaf 1985 schildert Maria Clobus-Gibcus als autodidakt in haar atelier. Naast portret van mens en dier, staan ook realistische en abstracte onderwerpen regelmatig op de ezel, zowel als vrij werk als in opdracht. Maria Clobus werkt met potlood, pastel, acryl, aquarel en olieverf, van miniatuur tot grote maten.

De afgelopen jaren heeft zij exposities gehad in het Landbouwinstituut in Haren, Wolters-Noordhoff in Groningen, De Burcht in Hoogezand, Openbare bibliotheek Sappemeer en de Havezathe in Martenshoek. Samen met haar eigen cursisten ontwikkelde zij een tentoonstelling bij Voor Anker in Hoogezand. Haar werk is ook enige keren te bewonderen geweest in het Gemeentehuis in Hoogezand en Galerie de Smederij, samen met dat van andere kunstenaars. 

Op afspraak is Aparterie Maria Clobus op ieder moment in de week te bezoeken. Maximaal twee personen mogen tegelijk naar binnen. Is het wat drukker dan is onder de overkapping eventueel ruimte om te wachten.

Aparterie Maria Clobus doet mee aan het Rondje Midden-Groningen en is stempelpost voor wandelaars van het Pronkjewailpad. Voor hen is het atelier open van donderdag t/m zondag. Kim Linse van de reisblog In de Reiskoffer kwam ook even snuffelen.

Cursussen

Twee keer per jaar start een cursus die wordt gegeven in het atelier. Kleine groepen tot maximaal acht personen bekwamen zich onder toezicht van de kunstenaar met allerlei materialen in de door hen gewenste techniek. In 2021 verzorgt Maria Clobus vanaf 11 oktober cursussen op de woensdagen en donderdagen, zowel in de ochtend als de middag. Opgave is nog mogelijk.

Voor meer informatie kijk je op Aparterie Maria Clobus.

Adres

Je vindt Aparterie Maria Clobus aan de Horstlaan 58 in Hoogezand. Kies in je routeplanner voor Horstlaan 40, om op het juiste adres te belanden.

Facebookmail