Kopje koffie, kopje thee

Als het buiten grijs en miezerig is, wat is er dan fijner dan een overheerlijk bakkie in een gezellig cafeetje, theeschenkerij of loungebar.

Aan de buitenkant van Winkelcentrum De Hooge Meeren vind je het sfeervolle en hippe Cocoon, Coffe & more. Eigenaar Michel Homs maakte met deze zaak, waar je de heerlijkste koffie en thee kunt krijgen, een opvallende carrièreswitch. 

,,Ik zat eigenlijk in de sales. Op een gegeven moment vroeg ik me af, wil ik dit mijn hele leven blijven doen? Koffie was altijd al mijn passie en toen is dit idee geboren.” Om echt lekkere koffie en thee te vinden zocht Homs het in onze eigen provincie. ,,De koffie wordt gebrand in Groningen bij Het Koffiestation. Het komt van Braziliaanse 100% Arabicabonen, heel erg lekker. De thee komt allemaal van De Theefabriek in Houwerzijl, daar maken ze de heerlijkste mengsels. Er staan staan drieëntwintig soorten op de kaart die je ook allemaal bij ons kunt kopen.” Naast koffie en thee verkoopt Cocoon hele leuke eigentijdse woonaccessoires.

Bij Restaurant De Boerderij in Slochteren kun je een high tea reserveren. Met overheerlijke scones, brownies, eclairs, tartelettes en Engelse teacakes. En als hartige tegenhanger sandwiches, quiche en gevulde wrapjes. Om in stijl te blijven kun je het combineren met een bezoekje aan de Fraeylemaborg.

Even verderop bij Smaakvol Slochteren kunnen groepen terecht voor een boeren high tea. De theeschenkerij zit goed in de theesoorten, ze hebben er vijftien en vullen die aan met thee van het seizoen zoals nu rooibos met honing en in de zomer cactus met vijg.

In het theehuis van Cosis Ons Hertenkamp in Harkstede maken de cliënten van de dagbesteding graag een potje thee voor je klaar. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie. De theepotjes zijn prachtig, er zit een chique kopje bij en iedereen krijgt een koekje en een ‘likeurtje’ (geen alcohol, wel lekker) erbij geserveerd.

 

De specialiteit van lunchroom Eem Aans in Muntendam is zelfgemaakte donuts. Deze en andere lekkernijen voor bij de koffie worden zelf gemaakt door jonge mensen met een verstandelijke beperking.

Je kunt bij Eem Aans terecht voor koffie, thee en lunch maar ook al die lekkere dingen mee naar huis nemen.

Facebookmail