Bijna Kerst

De voorbodes van Kerst zijn de kerstmarkten, de een nog sfeervoller dan de ander. De meeste worden komend weekend gehouden. ,,De sfeer op onze kerstmarkt is zo gemoedelijk en gezellig dat we iedereen met straaltjes zien genieten: standhouders, bezoekers en wijzelf net zoveel!”, vertelt beheerder Bianca de Jager van MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek. Op zondag 15 december wordt hier een gezellige kerstmarkt gehouden. Er zijn meer dan veertig kramen met woondeco, sieraden, kerststukjes, chocolade, kaas, kleding, tassen, kaartjes en ga zo maar door. Op het terras geniet je van glühwein, warme chocolademelk,  versgebakken warme wafels en live optredens.

Fonkelende kroonluchters, goudgerande serviezen en antieke kerstballen. Bij Tuingoed Foltz vind je tijdens het 'Taste of Winter' weekend alles om je huis in kerstsfeer te brengen, maar dan met brocante, groen en antiek. ‘Heel sfeervol en net even wat anders dan de standaard kerstboom met nepsneeuw,' vertelt eigenaar Andries, die samen met zijn partner heel België en Frankrijk afstruint op zoek naar de mooiste brocante. Iedere gast wordt verwelkomt met een warm glaasje kruidige Aspen Spices. Van 13 t/m 15 december bij Tuingoed Foltz in Meeden.

Een kerstroute in plaats van een kerstmarkt, dat is de befaamde Wieze Winkeltjes Kerstroute, komende vrijdag en zaterdag. ,,Dit zijn voor ons de leukste en drukste dagen van het jaar!”, vertelt Ellen Evenhuis van Smaakvol Slochteren. ,,Het is een route langs allemaal verschillende winkeltjes van Harkstede tot Hoogezand en van Kolham tot Hellum. De een heeft brocante, de ander groen of streekproducten. Wij zijn de lunchstop op de route. Hier kun je lekkere broodjes, muffins en warme chocolademelk krijgen. In de schuur verkopen we sieraden en wie weet staan er wat schaapjes op stal voor de echte kerstsfeer.”

De route gaat langs twaalf winkeltjes met ieder hun specialiteit, vertelt Ellen.

,,Ieder winkeltje is uniek. Dat is juist zo leuk, ze hebben allemaal hun eigen kracht. Er doen dit jaar twee nieuwe mee, Peet’s Leuke Dingen in Engelbert en Bij Ons in Sappemeer met vintage en industrieel brocante. Bij De Tuinkamer in Hoogezand vind je ook mooie brocante. In Kolham kun je naar By Edith voor groen en naar de molen voor leuke retrospulletjes van Jomilly. En dan via ons richting Hellum. Als je het een beetje uitkient kun je een heel mooi rondje maken.”

 

Bij de Fraeylemaborg kun je op zaterdag 14 en zondag 15 december niet alleen terecht bij de vijftig kerstkramen, maar ook schaatsen!

Kinderen kunnen creatief aan de slag met het beschilderen van kerstballen of een ritje maken met de arrenslee. De hele borg is sfeervol ingericht met kerstgroen en decoraties.

Ook in het laatste weekend voor Kerst zijn er nog kerstmarkten. In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek is het hele weekend een markt waar ook modeltreinen te bewonderen zijn. En in Steendam wordt op zaterdagmiddag 21 december volgens inwoners de allergezelligste kerstmarkt van het noorden georganiseerd. Onder het overdekte terras vóór Podiumcafé Peter en Leni verrijst een gezellig en verwarmd marktplein met zo’n tien kramen. Bijkomen van alle aankopen en indrukken kan buiten op bankjes bij vuurkorven en sfeervolle lantaarns. Binnen bij Peter & Leni kun je terecht voor warme chocolademelk, erwtensoep en live muziek. 

Ontdek Midden-Groningen wenst iedereen fijne feestdagen en een goed 2020!

Facebookmail