Tuingoed Foltz

Unieke plantencollecties, een vier hectare groot landgoed met oogstrelende tuinen, een boerderij vol brocante in een Frans-landelijke sfeer en bovenal een ontmoetingsplaats voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland; dat is Tuingoed Foltz in Meeden.

Dwaal van de unieke jungletuin naar een intieme bostuin, vergaap je aan de cortenstalen kunstwerken van onder meer Alinda Ottens, geniet van de natuurlijke schoonheid van grassen en zonnehoeden in de prairietuinen en rust uit op het sfeervolle terras achter de boerderij. Of ontdek het graslabyrint, de paddenpoel, de Salviatuin of de privétuin.

Naast de dagelijkse openstelling – toegankelijk zonder entree – wordt er iedere maand een speciaal evenement georganiseerd. Van de Noordelijke Kwekerijdagen in april tot de Najaarsplantenmarkt eind september en van een Exotenbeurs in augustus tot een jaarlijkse Christmas Fair in november en december. Voor groepen worden diverse arrangementen aangeboden. Het terrein is rolstoeltoegankelijk.

Een voorproefje van je kunt verwachten zie je op de uitzending van BinnensteBuiten van 11 oktober 2021. Meer informatie vind je op Tuingoed Foltz

Facebookmail