De Tuinkamer

,,Ik val voor mooie houten kisten, of aardewerk, dat oude terracotta. En veel hout, dat zie je hier wel.” Eigenaresse Karin Mennega van brocante winkel ‘De Tuinkamer’ houdt van alles wat ze in haar zaak aan huis verkoopt. En dat komt mooi uit, want waar zij van houdt daar zijn haar klanten ook dol op. ,,Soms staat er iets bij mij eerst in huis op de vensterbank en dan vragen mensen al ‘Mocht je er ooit zat van zijn mag ik het dan van je overnemen?’”

‘De Tuinkamer’ is een keer per week op zaterdagmiddag open. Een verrassend grote zaak waar ooit een balletschool in zat. Mennega verkoopt woondecoratie, manden, zinken emmers en gieters, aardewerk, meubels, koffers, en alles in rustige aardse tinten. ‘’Ik ben niet zo van de bloemetjes. Ik wil rust in huis met wit, grijs, hout en aardetinten. Ik heb het al druk genoeg, heerlijk als de omgeving dan rust uitstraalt.”

De handel ligt op alle andere dagen in de week niet stil. ,,Ik verkoop tegenwoordig heel veel via internet, ik denk wel 70% . Dat zijn dan vooral de wat kleinere spullen. De grote meubels verkopen we hier in de winkel. En ik ben regelmatig op pad om huizen te stylen voor fotoshoots. Dan laad ik mijn auto vol met spullen uit de winkel en richt ik een huis in, voor de VT Wonen of de Ariadne bijvoorbeeld.”

Mennega is dol op brocante, en sowieso op alles wat tweedehands is. ,,In onze hele huis is niks nieuw. Onze designbank komt van Marktplaats, zelfs mijn kleding is tweedehands. Ik vind het mooi als spullen geleefd hebben, een ziel hebben. Ik verf de meubels die ik verkoop dan ook niet. En als iemand een mooi afgebladderd kastje ziet en zegt ‘Die moet nodig geschilderd worden,’ dan geef ik hem eigenlijk liever niet mee.”  

Voor meer informatie kijk je op De Tuinkamer.

Facebookmail