Ontdek Midden-Groningen met Ellen Evenhuis

Ontdek Midden-Groningen, met vandaag Ellen Evenhuis van Smaakvol Slochteren, een van de deelnemers aan de Wieze Winkeltjes Kerstroute komende vrijdag 13 en zaterdag 14 december.

Wat is Smaakvol Slochteren?

,,Wij zijn een boerderijwinkel, een theeschenkerij, we houden schapen én ik geef workshops. We verkopen hier ons eigen lamsvlees en daarnaast van alles uit de provincie Groningen. De echte Knappertjes uit Wildervank, sap en jam van de Landwijnboerderij in Wirdum, Bax Bier uit Groningen, Abrahams Mosterd uit Eenrum. En dingen die met schapen te maken hebben zoals schapenslofjes, heel schattig, en schapenwolhandcrème. Tijdens de workshops werk ik vooral met bloemen en planten, dan maken we een kerststuk of iets voor Pasen.”

Kijk je al uit naar de Wieze Winkeltjes Kerstroute?

,,Zeker, dat zijn voor ons de leukste en drukste dagen van het jaar! Het is een route langs allemaal verschillende winkeltjes van Harkstede tot Hoogezand en van Kolham tot Hellum. De een heeft brocante, de ander groen of streekproducten. Wij zijn de lunchstop op de route. Hier kun je lekkere broodjes, muffins en warme chocolademelk krijgen. In de schuur worden sieraden verkocht en wie weet staan er wat schaapjes op stal voor de echte kerstsfeer.”

Wat zijn de aanraders op de route?

,,Ieder winkeltje is uniek. Dat is juist zo leuk, ze hebben allemaal hun eigen kracht. Er doen dit jaar twee nieuwe mee, Peet’s Leuke Dingen in Engelbert en Bij Ons in Sappemeer met vintage en industrieel brocante. Bij De Tuinkamer in Hoogezand vind je ook mooie brocante. In Kolham kun je naar By Edith voor groen en naar de molen, daar zit Jomilly met hele leuke retrospulletjes. En dan via ons richting Hellum. In totaal doen er twaalf winkeltjes mee. Als je het een beetje uitkient kun je een heel mooi rondje maken.”

Facebookmail