Laat je deze feestdagen lekker in de watten leggen in een van de gezellige restaurants in Midden-Groningen. Of duik de keuken in voor je eigen baksels. De kerstsfeer hangt in de lucht!
Hotel Faber
Heerlijk eten uit Hoogezand
Hotel-Restaurant Faber is al ruim 120 jaar een begrip in Hoogezand. Frank Faber is trots op zijn restaurant: "Onze keuken is 'eerlijk en heerlijk' en de koks koken vers volgens het seizoen.” Speciaal voor kerst ontwikkelt Faber sinds een aantal jaren afhaalmenu’s, met groot succes. “Voor de mensen is het puur gemak: je kunt thuis de tafel mooi dekken, je zet het in de oven, en in een handomdraai heb je een heel mooi kerstdiner op tafel.” De afhaalmenu’s zijn vers bereid en mooi verpakt. Bestellen kan tot 20 december.
Dineren aan het meer
Aan de rand van het Schildmeer vind je Kaap Steendam. Ze zitten in een prachtig ingericht nieuw pand; alle reden om snel een kijkje te nemen dus. Met kerst kun je hier terecht voor een heerlijk uitgebreid vier- of zelfs vijfgangen diner. Marieke Rozema van Kaap Steendam vertelt: “In het menu is aan de vis, vlees en vega liefhebber gedacht. Voor de kleintjes is er een speciaal kabouterkerstmenu. Het gaat snel met de reserveringen, maar op kerstavond hebben we nog plek!” Ook leuk: in de week voor kerst kun je ook al komen genieten van dit menu en is het mogelijk de gerechten los te bestellen.
Kaap Steendam
Kaap Steendam
High tea bij De Boerderij
Tijdens de kerstdagen frisse lucht opsnuiven en de benen strekken? Ga dan wandelen in het uitgestrekte park achter de Fraeylemaborg! Combineer je wandeling met een ‘Christmas High Tea’ in Restaurant De Boerderij op het voorplein van de borg. “We serveren lekkere zoetigheden zoals kersenmousse, tiramisu en huisgemaakte bonbons,” vertelt Merijn van Dijken. “Daarnaast uiteraard hartige hapjes zoals een klein soepje, toast van zoete aardappel met geroosterde bietjes en geitenkaas, komkommer-garnalen cocktail en wraps met carpaccio en truffelmayonaise.”
Restaurant De Boerderij
Update: de Christmas High-Tea zit inmiddels vol. Wel zijn er nog mogelijkheden voor kerst- en nieuwjaarborrels, en De Boerderij gaat open voor diner vanaf 15 personen. Op 30 december organiseert De Boerderij een Eindejaars Pubquiz.
Fraeylemaborg - foto Wilco van der Laan
Voor elk wat wils
Het is iedere zondag feest bij Van der Valk in Zuidbroek want: tijd voor het Live cooking brunchbuffet. Fotograaf Wilco van der Laan ging met zijn gezin op pad om het uit te proberen. “De entree is al geweldig, alles is heel mooi in kerstsfeer versierd. Het buffet zag er overdadig uit! Er is een grote open keuken waar de koks zalm, garnalen of biefstuk bakten, een buffet met hartige hapjes, maar ook een afdeling met zoete broodjes. De kinderen waren dol op de chocoladefontein, en mijn dochter vond de sushi helemaal het einde. Voor hen was het alsof ze op vakantie waren!”
Van der Valk Zuidbroek - foto Wilco van der Laan
Mulder Pot - Kropswolde
Bakplezier met Mulder Pot
Liever je huis vullen met heerlijke bakgeuren? Loop dan eens binnen bij de Molenwinkel van Mulder Pot - Kropswolde bij molen De Hoop. Daar vind je een enorme variatie aan eigengemaakte bakmixen voor pannenkoeken, allerlei soorten cake, brood of poffert. Of ga voor typische eindejaarsproducten zoals Zeeuwse bloem voor kniepertjes en rolletjes of Spekkendikkenmeel. Met kinderen is het altijd leuk om kerstkoekjes te bakken. Daar kun je de koekjesmix voor gebruiken. Ook vind je hier en op hun website heel veel verschillende kerstuitstekers en andere bakvormen.
Kijk voor meer tips bij Eten & Drinken.