Shop untill you drop in het sfeervolle Winkelcentrum De Hooge Meeren

Wat doe je als je op een regenachtige dag inkopen wilt doen voor de feestdagen? Dan ga je naar Winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand! Helemaal overdekt, je kunt gratis parkeren en het biedt alle soorten winkels die je maar kunt bedenken. Van speelgoedwinkel, stoffenzaak en dierenwinkel tot opticien, drogisterij, hobby- en lingerieshop: Winkelcentrum De Hooge Meeren heeft het. Er zijn meer dan dertig modewinkels, maar ook reisbureaus, bloemenwinkels, een gezondheidswinkel en zelfs een bioscoop, waar je na het shoppen lekker onderuit kunt zakken bij de nieuwste films.

Gezelligheid

Naast de bioscoop biedt het winkelcentrum nog meer entertainment. Zo kun je regelmatig genieten van live muziek, gezellig aangeklede terrasjes met verschillende proeverijen en activiteiten voor kinderen. Op 18 november 2023 komt Sinterklaas aan op het plein bij Cocoon Coffee & More. Vanaf die dag kunnen kinderen ook een kleurplaat ophalen voor de kleurwedstrijd.

Verwennen

Krijg je vrienden of familie over de vloer? Verwen ze dan met een kaasplankje van Kaashuis Wrongel. Hier kun je kiezen uit maar liefst veertig buitenlandse kazen en tachtig soorten Nederlandse kaas. “De Noordh kaas is een van de toppers uit ons assortiment, die is zelfs verkozen tot lekkerste kaas van Nederland”, aldus eigenaar Marcel Jacobs. “Maar we hebben ook olijven, wijn en zelfs handgemaakte bonbons.”

Over verwennen gesproken: als je jezelf iets moois cadeau wilt doen, dan is een setje lingerie van Linchérie of Hunkemöller ook een aanrader. Hier vind je met behulp van deskundig advies iets wat echt bij je past.

Do it yourself

Creatievelingen kunnen goed in De Hooge Meeren terecht, bijvoorbeeld bij Suzanne’s Handwerk Shop. Voor mensen die van handwerken houden is dit net een snoepwinkel met verschillende soorten wol, fournituren, breipennen en brei- en haakpatroonboeken. Suzanne Haks-Slagter: “Met deze winkel heb ik echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Soms zijn patronen best ingewikkeld en dan vragen ze mij om raad. Of ze beginnen net met handwerken en zijn bang om het fout te doen, dan kijk ik even mee en geef tips.” Suzanne organiseert ook workshops zoals vlaggetjes haken en kerststerren borduren. Deze workshops zijn populair, dus wees er snel bij!

Eigentijds genieten

Aan de buitenkant van Winkelcentrum De Hooge Meeren vind je het sfeervolle Cocoon Coffee & More. Hier kun je genieten van koffie van Het Koffiestation in Groningen. Michel Homs: “Deze koffie is gemaakt van Braziliaanse 100% Arabicabonen, heel erg lekker. De thee komt van De Teabar, daar maken ze de heerlijkste mengsels. Natuurlijk hebben we ook warme chocomel met slagroom en kaneel die we kunnen versieren op verzoek, en de Unicorn Latte, kinderen komen daar speciaal voor!”

Naast koffie en thee verkoopt Cocoon Coffee & More hele leuke eigentijdse woonaccessoires. “We pakken flink uit voor kerst, met hele mooie ledkaarsen, luxe geurkaarsen en geurstokjes. We hebben ook ‘100% leuk’, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken allerlei producten zoals shampoo en zeepjes.”

Wil je een hapje eten, dan is het nieuwe sushi & grill restaurant Sakura Cuisine een goede tip. Hier schuif je aan voor heerlijke verse gerechten uit de Japanse keuken. Eet smakelijk!

Facebookmail