Hotel Faber

Bij Hotel Faber kan je overnachten in comfortabele hotelkamers. Tevens is er een grand café met terras en een restaurant. Ook als je niet in het hotel overnacht ben je hier van harte welkom. Bijvoorbeeld voor een heerlijke kop koffie met huisgemaakt gebak, lunch, plate service of een verzorgd diner. Alles uit eigen keuken!

Hotel Faber beschikt over meerdere ruimten voor het verzorgen van een (familie)feest, jubileum, diner, buffetten, high tea, high wine of zelfs een walking dinner. Het personeel loopt dan rond met diverse kleine bord gerechtjes tijdens jouw feest. Alle zalen zijn sfeervol ingericht en voorzien van airco, geluidsinstallatie, draadloze microfoon, beamer en piano. De grote Faberzaal is met podium en dansvloer zeer geschikt voor grotere gezelschappen. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Voor meer informatie kijk je op Hotel Faber. Of laat je inspireren door In de Reiskoffer, die ook Hotel Faber heeft bezocht.

Arrangementen

Hotel Faber biedt diverse arrangementen aan.

Van maandag 26 april 2021 t/m vrijdag 21 mei 2021 heeft Hotel Faber verschillende jubileum aanbiedingen om het 120-jarige jubileum te vieren:

  • Weektopper (dagschotel) voor € 12. Elke week is dit een ander gerecht
  • Mixed grill jubileumdiner bestaande uit sparerib, diamanthaas, kipfilet, worst, gebakken aardappelen, koolsalade, ratatouille, gegrilde tomaat en sauzen. Dit diner geldt vanaf twee personen. Normale prijs: € 57. De speciale jubileumprijs is € 45 voor twee personen
  • Winactie voor drie dinerbonnen. Bij het afhalen van je gerechten kun je je naam en telefoonnummer achterlaten op een formulier en in een bus deponeren. Na afloop van de jubileummaand trekt een notaris de gelukkige winnaars van de dinerbonnen, t.w.v. € 120. Je kunt vaker meedoen, zolang de actie loopt

Ben je gek op golfen? Dan is het golfarrangement wellicht wat voor jou. Overnachten en lekker eten in Hotel Faber en overdag een balletje slaan op de mooie, natuurlijk aangelegde golfbaan Duurswold.

Voor meer info over deze en andere arrangementen kijk je op Hotel Faber - Arrangementen.

Van logement naar hotel

Al eeuwenlang vind je op de locatie van het huidige Hotel Faber vertier en verdriet. In 1736 in een herberg, later omgedoopt naar logement Het Posthuis. Op 30 april 1901 neemt Marten Cornelis Faber dit logement over en brengt nog meer levendigheid op deze plek. Zo vergadert de gemeenteraad in het logement en spreekt de schout ‘Regt’. Kastelein Faber is ook cipier, aangezien de veroordeelden in het ‘Rozendal’ worden opgesloten, de cellen in de schuur van het logement. Dat was ook nog een gemakkelijk. De galg om het vonnis te voltrekken stond namelijk op de naastgelegen oude Hoogezandster begraafplaats.

In 1910 breidt Faber uit met een gecombineerde concert- en schouwburgzaal. Veel beroemde artiesten treden hier op zoals Andre van Duijn, Imca Marina, Snip en Snap, Seth Gaaikema of de Tik Tak shows van de gelijknamige koffie en theefabriek. Twee jaar later volgt een bioscoop.

Binnen en buiten het hotel gebeurt van alles. Danslessen, waardoor vele huwelijken ontstaan. Autoshows. Kegelbanen. De Paaskermissen en zomerfeesten. Ook het verenigingsleven vindt in het hotel een welkome uitvalsbasis.

Magere jaren wisselen af met vette jaren. En nog steeds is Hotel Faber een bruisende zaak, die zich aanpast aan de veranderingen van de tijd.

Facebookmail