Hotel-Restaurant Faber

Bij Hotel-Restaurant Faber kun je overnachten in comfortabele hotelkamers. In het grand café met terras en restaurant ben je ook van harte welkom als je niet in het hotel overnacht. Bijvoorbeeld voor een heerlijke kop koffie met huisgemaakt gebak, lunch, plate service of een verzorgd diner. Alles uit eigen keuken, Hollands met een Franse slag!

Hotel-Restaurant Faber beschikt over meerdere ruimten voor het verzorgen van een (familie)feest, jubileum, diner, buffetten, high tea, high wine of zelfs een walking dinner. Tijdens jouw feest loopt het personeel dan rond met diverse kleine bord gerechtjes. Alle zalen zijn sfeervol ingericht en voorzien van apparatuur en een piano. De grote Faberzaal is met podium en dansvloer zeer geschikt voor grotere gezelschappen. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Van logement naar hotel

Al eeuwenlang vind je op de locatie van het huidige Hotel-Restaurant Faber vertier en verdriet. In 1736 in een herberg, later omgedoopt naar logement Het Posthuis. Op 30 april 1901 neemt Marten Cornelis Faber dit logement over en brengt nog meer levendigheid op deze plek. Zo vergadert de gemeenteraad er en spreekt de schout ‘Regt’. Kastelein Faber is ook cipier, aangezien de veroordeelden in het ‘Rozendal’ worden opgesloten, de cellen in de schuur van het logement. Dat was ook nog eens gemakkelijk. De galg om het vonnis te voltrekken stond namelijk op de naastgelegen oude Hoogezandster begraafplaats.

In 1910 breidt Faber uit met een gecombineerde concert- en schouwburgzaal. Veel beroemde artiesten treden hier op zoals Andre van Duijn, Imca Marina, Snip en Snap, Seth Gaaikema en de Tik Tak shows van de gelijknamige koffie- en theefabriek. Twee jaar later volgt een bioscoop.

Binnen en buiten het hotel gebeurt van alles. Danslessen, waardoor vele huwelijken ontstaan. Autoshows. Kegelbanen. De Paaskermissen en zomerfeesten. Ook het verenigingsleven vindt in het hotel een welkome uitvalsbasis. Magere jaren wisselen af met vette jaren. En nog steeds is Hotel-Restaurant Faber een bruisende zaak, die zich aanpast aan de veranderingen van de tijd.

Arrangementen en meer

Hotel-Restaurant Faber biedt diverse arrangementen aan. Ben je gek op golfen? Dan is het golfarrangement wellicht wat voor jou. Overnachten en lekker eten in Hotel-Restaurant Faber en overdag een balletje slaan op de mooie, natuurlijk aangelegde golfbaan Duurswold. Voor meer informatie kijk je op Hotel-Restaurant Faber. Of laat je inspireren door In de Reiskoffer, die het hotel ook heeft bezocht.

Facebookmail