Kerstmarkten in overvloed

De komende weken zijn er in Midden-Groningen heel wat gezellige kerstmarkten waar je je slag kunt slaan om je huis leuk aan te kleden of lekkers voor de feestdagen te halen.

Wieze Winkeltjes Kerstroute

Brocante, bloemen en kerst passen geweldig bij elkaar, dat merk je wel tijdens de ‘Wieze Winkeltjes Kerstroute’ op 9 en 10 december waaraan negen sfeervolle winkeltjes meedoen.

Bij Jomilly vind je over the top kerstversiering. Buitenzinnig, Villa Buist en By Edith combineren bloemen met mooie aankleding voor je huis. Voor stoere brocante kun je goed terecht bij De Tuinkamer.

Opbrengst voor Voedselbank

Op zaterdag 10 december organiseert Dorpsvereniging Slochteren een knusse kerstmarkt onder de overkapping van MFC de Houtstek. Er zijn kramen met kerstdecoraties, kerstchocolade, vogeltaarten, tassen, beauty-artikelen, kaas, wijn, kerstukjes en nog veel meer.

De kerststukjes zijn gemaakt door vrijwilligers, de opbrengst is bestemd voor de Voedselbank.

Shoppen langs het Kieldiep

Tijdens de gezellige kerstroute in Kiel-Windeweer op 10 en 11 december verschijnen overal in het historische lintdorp pop-up winkeltjes in huizen, schuren en stallen. Met een oldtimer bus hop je van het ene winkeltje naar de volgende. Keramiek, Oekraïense hapjes, kniepertjes, optredens van shantykoor De Scheepsjoagers, nail-art of handwerkmateriaal, er is voor ieder wat wils.

Kerst in Noordbroek

Met meer dan zestig kramen (binnen en buiten) is de kerstmarkt op 11 december in MFC De Noordsuythoeve groter dan ooit. Op deze gezellige markt is van alles te doen, zoals live muziek, workshops en dansoptredens. Kinderen kunnen zich laten schminken en marshmallows roosteren op het vuurtje op het plein. Ook zijn allerlei lekkere dingen te koop zoals huisgemaakte snert en wafels.

Kerst in de schuur

Om lekker droog en warm te blijven wordt de kerstmarkt in Steendam op 17 december gehouden in een gezellige schuur. Er zijn volop boeken, kerststukken, schilderijen, handgemaakte producten en serviezen te vinden. Natuurlijk is er lekker eten zoals braadworst van de BBQ (ook vega), Caribische hapjes en glühwein.

Volop sfeer op de Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg in kerstsfeer is prachtig om te zien. Het zilver en de glazen zijn extra gepoetst en de hele borg staat vol bloemstukken. Ook buiten kun je je onderdompelen in kerstsfeer. Op zaterdag 17 en zondag 18 december is het terrein van de Fraeylemaborg gevuld met meer dan vijftig kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes, een ijsbaan voor de kinderen en lekker eten.

Kerstmarkt Hooge Meeren

Deze nieuwe kerstmarkt op 22, 23, 24 december op het plein tussen het Huis van Cultuur en Bestuur en winkelcentrum De Hooge Meeren belooft veel gezelligheid. “Er komen twintig huisjes in kerstsfeer met ondernemers, hobbyïsten en lekker eten,” vertelt Ger Wilpstra van het winkelcentrum. “Er is live muziek, lekker eten, en de kerstman komt langs.

Kijk voor alle markten en meer info over deelnemers in de Uit Agenda.

 

Facebookmail