Op naar de feestdagen

Met Sint weer in het land en Kerst op komst breekt de cadeautjestijd nu echt wel aan. In deze rubriek een paar fijne shoppingtips voor de feestmaand.

Bling bling

“We zijn al helemaal in kerstsferen”, vertelt Carolina Homs van Cocoon Coffee & More. De Lifestyle & Living shop in Hoogezand staat al lekker vol met veel bling bling, maar ook prachtige sjaals en bijpassende haarbanden in mooie kleuren. Van een kopje koffie drinken in kerstsfeer (want dat kan hier ook) kom je helemaal in de stemming. Ook leuk: kids kunnen hier terecht voor hun eigen kids high tea! Gezellig samen met zusjes, broertjes, vriendjes en vriendinnetjes aan de taartjes en hartige hapjes.

Duurzame keus

Iets verderop in Sappemeer is sinds kort een nieuwe conceptstore geopend: Lak of Smak. Hier scoor je de leukste outfits, unieke cadeautjes en mooie sieraden en tassen.

Voor eigenaar Jorn Van Dijken- Wielsma kwam een langgekoesterde droom uit. “In 2016 maakte ik als polderjongen de keuze om mijn hart te volgen en naar het hoge noorden te verhuizen. In 2018 opende ik samen met mijn partner Arnold een webshop, en nu hebben we zelfs een echte store!”

Arnold Wielsma-Van Dijken, die regelmatig de nieuwste cadeau ideeën op Instagram post, vertelt: “We hebben net een nieuwe lijn binnen voor de feestdagen: verzorgende, vegan producten voor het lichaam en in huis, duurzaam verpakt die je kan hergebruiken en recyclen. Daarnaast is er heel veel keus in sieraden, geurstokjes en ander moois. Oftewel heerlijke cadeautjes om te geven of om te krijgen.”

Spelen maar

Computer aan de kant, tafel leegvegen en bouwen maar. Ga aan de slag met het bordspel ‘GRUNN, pioniers in de provincie’. Johan Kielman, voorzitter van de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer, is enthousiast. “Het is een bijzonder leuk gezelschapsspel, waarmee je spelenderwijs kennis krijgt van de ontstaansgeschiedenis van onze provincie. Het belang bijvoorbeeld van de turfgraverij en de daarmee samenhangende industrialisatie van de Veenkoloniën. De akkerbouw in het Oldambt. De Dollardpolders, wat eens de graanschuur van Europa was. Kortom, het is een heel mooi en leerzaam cadeau.”

Met scenariokaarten verander je het spel. Die verzamel je bij de 31 deelnemende musea zoals de Historische Scheepswerf Wolthuis en de Fraeylemaborg in Slochteren. Oftewel, naast heerlijk spelen kun je er ook nog eens op uit en van cultuur genieten. GRUNN is een initiatief van Sterke Musea.

Ook voor een klein budget

Is je budget klein en wil je jouw kleinkinderen toch kunnen verwennen in decembermaand? Dan zit je goed met de ‘Opa en Oma actie’ van Speelgoedbank Amalia in Hoogezand. Voor elk kleinkind mag je hier een cadeautje halen. Zelf genoeg te besteden, maar wil je kinderen steunen in gezinnen die het minder hebben? Dan kun je tot 30 november bij Zeeman Hoogezand naast wat leuks voor jezelf ook een kleinigheidje voor hen kopen. Daarmee ondersteun je de cadeautjesactie van Kledingbank Maxima Sappemeer en Zeeman Hoogezand om kinderen buiten de financiële sores van dit moment te houden.

Meer informatie over deze en andere tips vind je op Winkelen.

Facebookmail