Tips van de boswachter

Als nieuwe boswachter publiek bij Staatsbosbeheer in Duurswold en Oldambt is Beppie van der Sluis druk bezig de natuurgebieden in haar regio te verkennen. Hierbij een paar tips voor plekken die er wat haar betreft nu al uitspringen.

't Roegwold

,,’t Roegwold strekt zich uit van Kolham in het zuiden tot aan het Schildmeer in het noorden en is verdeeld in verschillende deelgebieden. Elk gebied is de moeite waard om te bezoeken. Via een gemarkeerde paaltjesroute wandel je langs de mooiste plekjes. In Tetjehorn en in de Westerpolder zijn uitkijktorens, die je een mooi uitzicht geven over het gebied. Ik zou daar wel uren kunnen blijven kijken naar alles wat er leeft. Uiteraard is het houten vlonderpad dat over het Dannemeer ligt (beter bekend als het Knuppelpad) ook de moeite waard om te bezoeken. Vanaf het pad heb je goed zicht op de vosvrije eilanden, waar vogels graag broeden. Het is een smal pad, dus doe voorzichtig bij voorbijgangers als je geen nat pak wilt!”

Beppie van der Sluis
Knuppelpad

Baggerputten

,,De Baggerputten in Slochteren is een heerlijke plek om in alle rust een rondje te wandelen. Het is een gebied met historie, vroeger werd hier baggerturf uitgegraven. Zo zijn ook de petgaten ontstaan, de watertjes die in het gebied liggen. Neem de tijd om over het water heen te turen. Misschien zie je wel een ijsvogeltje die vanaf één van de lage takken over het water op zoek is naar een lekker hapje.”

Baggerputten

Adriaan Tripbos

,,Het Adriaan Tripbos bij Sappemeer heeft veel mooie aspecten. Er is een waterplas, een grote bult met een mooi uitzicht, een stuk heidegebied, een losloopgebied voor honden en bos. Het mooiste stuk van het bos vind ik het gedeelte waar de fijnspar en de sitkaspar staan. Het geeft altijd zo’n mysterieus gevoel als je daar rondloopt. Daar kan ik echt van genieten!”

Kijk voor meer natuurtips bij Natuur.

Adriaan Tripbos
Adriaan Tripbos
Facebookmail