Hart voor Midden-Groningen

Normaal gesproken komen we in deze donkere dagen bij elkaar, vieren we samen feest of zien we onze vrienden op school, werk of vereniging. Dat kan door corona veel minder en daarom organiseert Marketing Midden-Groningen in samenwerking met de Gemeente Midden-Groningen de komende weken 'Hart voor Midden-Groningen’. Een actie bedoeld om elkaar een hart onder de riem te steken en er een warme decembermaand van te maken, met aandacht voor elkaar.

Heb jij een mooie actie bedacht, zelf of met anderen? Laat het ons weten! Wij verzamelen alle mooie acties in de huis aan huis kranten, op onze website en op onze Facebookpagina. Publiceer je zelf iets over jouw eigen ‘hartenactie’? Maak dan gebruik van #hartvoormiddengroningen.

Lichtgevende harten

De mensen van de Heemtuin hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Het resultaat: vijftien grote houten harten, kleurrijk beschilderd en voorzien van lampjes. ,,Iedereen heeft meegewerkt,” vertelt begeleider Eisse Oosterheert. ,,En ook het plaatsen doen we met onze mensen zelf.” Bijna iedere woonzorginstelling in Midden-Groningen heeft straks een groot lichtgevend hart in de voortuin staan. Ook staan er twee harten in Winkelcentrum De Hooge Meeren en bij het tijdelijke gemeentehuis, aan de rand van de A7 in Hoogezand. En dat de harten in de smaak vallen blijkt bij het plaatsen. “Wat hebben jullie dat geweldig gedaan!”, roept Sylvia Westman van De Burcht uit als daar de harten worden uitgeladen.

Er zijn nog veel meer plaatsen waar sfeervolle harten verschijnen. Zoals deze, aan de toren van Baptisten Gemeente Muntendam, in het grote raam van het dr. Aletta Jacobs College, bij Camping de Veenborg en bij het Brandweermuseum in Sappemeer. Een licht in donkere tijden en een mooie boodschap: voor nu even uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

Hartenactie bereikt grote hoogte in Muntendam

Hartjestaart

Salome de Vries van Natuurkampeerterrein Wildemansheerd maakt ieder jaar de mooiste vogeltaarten. Speciaal voor de actie Hart voor Midden-Groningen maakt ze taarten met hartjes erop. ,,Mensen zijn veel meer thuis, en genieten ook meer van de kleine dingen om zich heen. Vogeltjes in de tuin bijvoorbeeld, en die komen zeker met een vogeltaart.” Hoe je zo’n taart zelf kunt maken zie je bij de knutseltips.

Hartenkaarten

Bij Galerie Beeldenkunst in Sappemeer liggen prachtige 'heart-art-card' voor je klaar. Iedereen die op vrijdag een bezoekje brengt aan de galerie krijgt van kunstenares Tetdy Stol zo'n mooie kaart mee: "Galerie Beeldenkunst is inmiddels iedere vrijdag weer geopend, van 11:00 tot 17:00 uur. In de galerie zijn er veel nieuwe beelden, schilderijen en vooral.... kaarten! Waaronder unieke kerstkaarten, met allerlei druktechnieken." Leuk om iemand met de post te verrassen!

Heart-art-cards Galerie Beeldenkunst

Vogeltaartjes, Wildemansheerd

Kaartje sturen

De bewoners van deze woon- en zorginstellingen in de buurt krijgen graag een kaartje:

  • Hoogezand: De Burcht en Voor Anker
  • Sappemeer: St. Josef, Compagniesterpoort, Bloemenstaete
  • Siddeburen: Ufkenshuis, De Deel, Siertsheerd
  • Noordbroek: Gockingaheem, Lijwiekstee
  • Muntendam: Gilde

 

Hulp nodig? Download dan de kaartjes van Studio Moor, om zelf in te kleuren!

Basisscholen in actie

De actie Hart voor Midden-Groningen inspireert veel scholen om iets te doen voor de andere bewoners in hun dorp, en dan met name voor ouderen. Leerlingen van de St. Antoniusschool in Hoogezand maken kerstkaarten voor de bewoners van woonzorgcentrum St. Josef. Bij SBO De Sterren in Hoogezand worden kaarten geknutseld voor de bewoners van De Burcht. Bij Gockingaheem is zelfs een speciale Hart voor Midden-Groningen-brievenbus gemaakt, zodat iedereen een kaartje kan langsbrengen.

Alle kinderen van CBS De Parel in Muntendam hebben kerstkaartjes gemaakt met een kerstgroet die ze in hun omgeving hebben uitgedeeld. De kleuters hebben op dinsdag 15 december voor postbode gespeeld en hun kaartje met kaarsje bij de buren in De Tibbe en de Kerkstraat langsgebracht. Dat leverde meteen al een hoop reacties op: de mensen waren blij met het lichtpuntje! De leerlingen van de W.A. Scholtenschool in Foxhol hebben allemaal een kerstkaart versierd en geven deze aan iemand in hun buurt die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Hartverwarmend!

Alle basisschoolleerlingen in Midden-Groningen hebben tevens een speciale Hart voor Midden-Groningen brief mee naar huis gekregen, waarin staat wat zij voor een ander kunnen doen om iemand een hart onder de riem te steken of op te vrolijken.

Een zelfgemaakt kaartje versturen bijvoorbeeld, of videobellen en ondertussen een spelletje doen. Er zijn allerlei spelletjes die je al videobellend kunt doen, als je maar beiden hetzelfde spel hebt. Dit kan onder andere met Yahtzee, Wie is het, Zeeslag, Galgje, schaken, dammen, Pictionary, Triviant, Kolonisten van Catan dobbelspel. En je kunt natuurlijk gezellig kletsen tussendoor. Leuk voor jong en oud!

Inzamelingsactie Voedselbank

De actie Hart voor Midden-Groningen is ook op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand opgemerkt. Dat valt al op als je langs de Kielsterachterweg rijdt: in het grote raam van het hoofdgebouw stralen diverse harten je tegemoet. Ook in de grote voorhal is te zien dat er in deze maand extra aandacht is voor de medemens in de gemeente Midden-Groningen. De dozen met levensmiddelen stapelen zich hier op. In de laatste twee schoolweken voor de kerstvakantie houden de leerlingen namelijk een inzamelingsactie voor de Voedselbank Midden-Groningen. Ook hebben leerlingen van het praktijkonderwijs stoffen mondkapjes met hippe dessins gemaakt en verkocht. De verkoopopbrengst van deze mondkapjes gaat geheel naar de voedselbank.

Ga zelf aan de slag

Dus ga zelf aan de slag. Thuis, op je werk, op school, in een woon- of zorginstelling. Zoals bijvoorbeeld de cliënten van het Ufkenshuis in Siddeburen hebben gedaan.

Ook bij Cosis De Deel in Siddeburen wordt hard gewerkt. Tientallen kralen hartjes en houten hartjes zijn in de maak om langs de deuren gebracht te worden. Met een begeleidend kaartje worden de hartjes binnenkort bezorgd bij de buren van de locatie en ook bij de huisarts en kapper van de cliënten.

Teamcoördinator van De Deel Vivian Timmermans: “Wij zijn super enthousiast over dit idee, de cliënten vinden het geweldig om hiermee aan het werk te zijn.”

Kijk ook op onze Facebookpagina voor nog meer hartverwarmende acties!

Fotomobiel

Bij winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand kon je op 12 december omringd door hartjes op de foto in de gezelligste oldtimer van Nederland. Daar stond Grethi Bontsema met haar Fotomobiel: een busje omgetoverd tot photobooth. Bezoekers konden op een bordje een persoonlijke boodschap schrijven en daarmee (corona proof) op de foto gaan, waarna ze de foto meteen meekregen in een kartonnen lijstje. Heel wat hartjes zijn die dag verstuurd naar opa’s, oma’s en anderen die wel een lief berichtje konden gebruiken.

Fotomobiel
in winkelcentrum De Hooge Meeren

Facebookmail