Galerie Beeldenkunst

Zoek je een uniek cadeau voor jezelf of om te geven? Kom dan langs bij Galerie Beeldenkunst!

Sinds 2000 is Tetdy Stol bezig met uiteenlopende vormen van beeldende kunst. Beelden uit een ruwe, grillige steen maken is daarbij haar grootste passie. In de steen zit vaak al een vorm verscholen die met raspen, beitelen en polijsten tevoorschijn komt. Naast beeldhouwen houdt Stol zich bezig met schilderen, keramiek, mozaïek en grafiek. Geïnspireerd door de natuur, een verhaal of zo maar een stuk bruikbaar materiaal ontstaan er gevarieerde werken. Ook maakt zij druksels volgens de door H.N. Werkman ontwikkelde druktechniek. Werkman was lid van het kunstenaarsgenootschap De Ploeg en werkte met gekleurde drukinkt.

Galerie aan huis

Al deze passies resulteerden in 2015 in een galerie aan huis. Galerie Beeldenkunst bestaat uit een goed gevulde expositieruimte, met een atelier en een kunstzolder boven het hele pand en terras. In de galerie (en in de webshop) zijn beelden, schilderijen en keramiek te zien en te koop, waaronder nieuw werk. Ook zijn er wenskaarten, jams en diverse decoratieve artikelen verkrijgbaar. Alle kunstwerken en producten zijn gemaakt door Stol. Zij maakt ook werken in opdracht. Er is van alles mogelijk.

Schilderworkshops

Ga zelf aan de slag tijdens de schilderworkshops op de vrijdagmiddagen. Voor € 30 p.p. werk je van 13.00 uur tot 16.00 uur aan je eigen schilderij. Van tevoren aanmelden is nodig, aangezien het vol kan zijn.

De galerie is elke vrijdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en een digitaal bezoek kijk je op Galerie Beeldenkunst

Facebookmail