Galerie Beeldenkunst

Zoek je een uniek cadeau voor jezelf of om te geven? Kom dan langs bij Galerie Beeldenkunst!

Sinds 2000 is Tetdy Stol bezig met uiteenlopende vormen van beeldende kunst. Beelden uit een ruwe, grillige steen maken is daarbij haar grootste passie. In de steen zit vaak al een vorm verscholen die met raspen, beitelen en polijsten tevoorschijn komt. Naast beeldhouwen houdt Stol zich bezig met schilderen, keramiek, mozaïek en grafiek. Geïnspireerd door de natuur, een verhaal of zo maar een stuk bruikbaar materiaal ontstaan er gevarieerde werken. Ook maakt zij druksels volgens de door H.N. Werkman ontwikkelde druktechniek. Werkman was lid van het kunstenaarsgenootschap De Ploeg en werkte met gekleurde drukinkt.

Galerie aan huis

Al deze passies resulteerden in 2015 in een galerie aan huis. Galerie Beeldenkunst bestaat uit een goed gevulde expositieruimte, met een atelier en een kunstzolder boven het hele pand en terras. In de galerie (en in de webshop) zijn beelden, schilderijen en keramiek te zien en te koop, waaronder nieuw werk. Ook zijn er wenskaarten, jams en diverse decoratieve artikelen verkrijgbaar. Alle kunstwerken en producten zijn gemaakt door Stol. Zij maakt ook werken in opdracht. Er is van alles mogelijk.

Workshops schilderen, grafiek en linosnede

Tetdy Stol verzorgt verschillende soorten workshops: schilderen, grafiek of linosnede. Ga zelf aan de slag en werk aan je eigen creatie. De workshops zijn op de woensdag-, vrijdag- en zondagmiddagen, van 13.00 tot 16.00 uur en kosten € 30 per persoon per dagdeel, inclusief materiaal en koffie en thee. Van tevoren aanmelden is nodig, aangezien het vol kan zijn.

De galerie is elke vrijdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over onder meer de werken van Stol en aanmelden voor een workshop kijk je op Galerie Beeldenkunst

Facebookmail