Frisse neus

De natuur in, dat mag gelukkig nog steeds - mits we dat niet allemaal tegelijk doen en we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden, tenminste. Naast het fietsknooppuntennetwerk is er in Groningen nu ook een wandelpuntennetwerk uitgezet. Door de rood-blauwe paaltjes met een nummer te volgen, loop je prachtige rondjes door de natuur. Bekijk de kaart op de website van Routebureau Groningen.

Het park bij Landgoed Fraeylemaborg is gewoon toegankelijk. En ook bij 't Roegwold, rondom het Zuidlaardermeer en in het Adriaan Tripbos kan je nog heerlijk frisse lucht opsnuiven en genieten van het winterzonnetje. Bij het Knuppelpad in 't Roegwold geldt momenteel eenrichtingsverkeer. Want elkaar passeren met 1,5 meter ertussen gaat op dit mooie vlonderpad écht niet lukken. Wil je weten welke dieren leven in bijvoorbeeld de Baggerputten in Slochteren of het Dannemeer? Download dan de app Perfect Earth Animals op je telefoon. Vergroot je kennis met meer dan honderd natuuropdrachten

Natuurpark Tussen de Venen is een prachtig natuurgebied met een haast prehistorisch landschap. Parkeren kan bij de Heemtuin. In het Drevenbos even buiten Hoogezand is het mooi wandelen. Misschien kom je de pony's wel tegen! En vanaf Kolham kun je een wandeling maken door de Westerpolder, onderdeel van 't Roegwold. Daar is ook een leuk Kabouterpad, met start en mutsjes bij Ecomotion.

Kijk bij Aan de wandel en Natuur voor meer informatie over de verschillende gebieden in Midden-Groningen.

Facebookmail