Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lentetuinenmarathon ‘Het Tuinpad op’

27 april @ 11:00 - 28 april @ 17:00

Geniet op je gemak van de mooiste open tuinen en kom in contact met andere tuinliefhebbers. Tijdens de Lentetuinenmarathon ‘Het Tuinpad op’ kun je zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie tuinen bezoeken. De entree is soms gratis, soms wordt een vrije gift op prijs gesteld of er wordt entree gevraagd. In Midden-Groningen doen Tuingoed Foltz en de Tuin Nauta en De Blaauw mee.

Tuingoed Foltz

Dwaal door de verschillende tuinen bij Tuingoed Foltz zoals de bos-, gras-, prairie- of schaduwtuin. Foltz kweekt en is houder van unieke plantencollecties van Echinacea’s en Salvia’s en biedt vele bijzondere planten aan. Het tuingoed is het merendeel van het jaar open voor publiek. Daarnaast zijn er gedurende het jaar met enige regelmaat dagen waarbij ook kwekers uit binnen- en buitenland aanwezig zijn. In dit weekend zijn dat de Alternatieve Kwekerijdagen.

Tuin Nauta De Blauw

Verscholen in het akkerland van Duurswold ligt Tuin Nauta De Blaauw. De tuin maakt contact met het omringende landschap via zichtassen, openingen en een brede, vlakke omranding. Graspaden leiden langs smalle borders waarin bloemen samensmelten. De afwisseling van rechte en gebogen vormen, de doorzichten en de terrassen vormen een subtiele harmonie. Van de bollentijd tot medio augustus is de tuin op zijn mooist.

Kijk voor een actueel overzicht van alle deelnemende tuinen op Lentetuinenmarathon.

Facebookmail

Gegevens

Begin:
27 april @ 11:00
Einde:
28 april @ 17:00

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.