Wegdromen naar de zomer

In deze donkere, natte dagen is het heerlijk om alvast weg te dromen over jouw bestemming voor de komende zomer. Voor een fijne vakantie kun je ook dichtbij goed slagen!

Aan het Zuidlaardermeer vind je Camping Meerwijck: een gezellige familiecamping, compleet met jachthaven, zandstrand en omringd door bossen. Eigenaresse Petry de Vries vertelt: ,,Je kunt hier gewoon staan met je tent of caravan, maar daarnaast hebben we ook bijzondere huuraccommodaties. Bijvoorbeeld de Coco Lodge, waar je kunt kamperen in western stijl: zitten bij een kampvuur, heerlijk buiten eten, relaxen op een loungebank op de veranda van de saloon en in de avond je ontspanning zoeken in de hottub.”

Speciaal voor grote gezinnen zijn er de ruime chalets of safaritenten. ,,We ontvangen steeds vaker samengestelde gezinnen, die een accommodatie met voldoende bedden nodig hebben.” Maar ook als je op zoek bent naar een klein sfeervol huisje, kun je bij Meerwijck terecht.

,,Nieuw dit jaar zijn de tiny houses: kleine huisjes middenin de natuur, maar met de luxe van thuis. De eerste huisjes zijn net geleverd, ze zien er echt super leuk uit. Als het nieuwe seizoen straks weer begint, zullen deze nieuwe accommodaties dus ook bij ons op de camping staan. Ideaal voor een romantisch uitje voor twee personen!”

,,De kracht van het Zuidlaardermeer is de combinatie van rust en vertier”, aldus Petry. ,,Je vindt hier prachtig mooie natuur met Schotse Hooglanders, Konikpaarden en bijzondere vogels.” Afgelopen jaar ontwikkelde de campingeigenaresse diverse Trappen & Stappen routes voor haar gasten; tochten waarbij je de omgeving per fiets, te voet of met de boot verkent en onderweg leuke bezienswaardigheden en dorpjes tegenkomt.

Op Camping Meerwijck komen veel bezoekers uit Duitsland en de rest van Nederland, maar ook voor mensen uit Groningen is het een fijne vakantiebestemming. ,,Veel gasten komen hier kamperen en nemen naast een tent ook hun boot mee. We verhuren zelf ook kano’s, kajaks en fietsen. Op het meer kun je bovendien zeilen en kitesurfen, en op de camping is een recreatieprogramma voor kinderen. Alles kan hier, dat maakt het juist zo leuk!”

Facebookmail