Vier de zomer in Midden-Groningen

Na een late start is het toch een goed seizoen voor camping Wildemansheerd in Schildwolde. Eigenaresse Salome de Vries-Wildeman heeft al heel wat tevreden kampeerders mogen ontvangen. ,,Gasten noemen het hier vaak een oase. De camping is heel groen, we hebben veel bomen, maar er staan ook heel veel bloemen en dat zie je bijna nergens.”

De gasten komen niet alleen voor het groene kampeerterrein, maar ook voor de natuur in de directe omgeving. ,,We liggen naast ’t Roegwold. Wandelaars, fietsers en zeker ook vogelliefhebbers komen speciaal daarvoor hier naar toe. De kerken en musea hier in de omgeving zijn een grote trekker. En de stilte, daar genieten mensen enorm van. Veel gasten komen uit de Randstad, ik heb nog nooit zoveel Amsterdammers hier gezien als dit jaar. Die komen hier helemaal tot rust.”

Op de camping staan de campers en caravans tussen de fruitbomen. ,,Alleen caravans korter dan zes meter kunnen bij ons staan. We hebben ook regelmatig leuke oldtimers op het terrein. Ze hebben een plek met uitzicht over de velden, en zien hier de mooiste zonsondergangen. Op het kampeerveld staan de fietsers en wandelaars met hun tentjes. Voor hen is het handig dat ze hier kunnen koken in de recreatieschuur. Veel van de wandelaars lopen het Roots Natuurpad. Dat is het langste natuurpad van Nederland en start in Delfzijl. Het komt achter ons langs en gaat dan door ’t Roegwold. Een soort Pieterpad maar dan voor natuurliefhebbers.”

De gezelligheid die de bezoekers met zich mee brengen zijn een belangrijke reden voor Salome en haar man Hans om deze camping te runnen. ,,Mensen zijn op vakantie, dus altijd in een goede bui. En ik vind het heel erg leuk om te vertellen over wat er hier in de buurt allemaal te doen is. Dat krijg ik ook vaak te horen, dat ik zo enthousiast ben over de omgeving. En dat is ook zo, het is hier prachtig!”

Foto's: Wilco van der Laan
Facebookmail