Lekker bewegen

Meer bewegen zal ook dit jaar een goed voornemen van velen zijn. Belangrijk voor je gezondheid en heel leuk om te doen. Zeker op deze plekken in Midden-Groningen!

Indoor skiën en snowboarden

Of je nu voor het eerst wilt leren skiën of snowboarden of je bestaande techniek wilt verbeteren, bij A7-indoorski.nl in Zuidbroek staan welopgeleide skileraren voor je klaar. Zo kom je goed voorbereid op je wintersportadres aan. Edwin Gerbers vertelt: “Regelmatig krijg ik appjes van cursisten op wintersportvakantie die vertellen hoeveel voordeel ze hebben van deze lessen vooraf.” Er is een extra ruime hightech rollende skipiste met genoeg ruimte voor jouw capriolen. Ook zonder op wintersport te gaan zijn skiën en snowboarden leuk en gezellig om te doen. En het voordeel is: ook al valt er geen sneeuw, jij kunt zeker de piste op.

A7-indoorski.nl
Tai Chi en Qigong

Tai Chi en Qigong

Bij sporten denk je vaak aan snel bewegen, maar ook rustige en vloeiende bewegingen zijn helend voor het lichaam. Bij Tai Chi en Qigong leer je de series van langzame bewegingen die bij deze Chinese sporten horen. De instapcursus bij het Kielzog is geschikt voor iedereen, zeker ook voor mensen met bijvoorbeeld reuma of fybromyalgie. Instromen kan het hele jaar door.

Bewegen in water

Spetter spetter spater, ga gezellig met je baby of peuter in het water bij één van de zwembaden in de gemeente, zoals De Krabbelaar in Muntendam of De Kalkwijck in Hoogezand. Hier kunnen ze in het warme bad aan het water wennen. Iets oudere kinderen kunnen voor hun zwemdiploma’s gaan of survivalvaardigheden leren. Zwemmen is ook leuk en gezond als je volwassen bent. In De Kalkwijck kun je dagelijks baantjes trekken. Bij De Krabbelaar is het water lekker warm, dus ook fijn voor bijvoorbeeld revalideren. Voor iets meer actie is er aquarobics, aquajoggen, Floatfit, trimzwemmen, snorkelen en zelfs aquafietsen.

Bewegen in water

In de benen

Wandelen: misschien wel de beste sport die er is. Je wordt er fit van, je humeur klaart op en de kans op blessures is klein.

In Midden-Groningen zijn zes wandelgroepen in verschillende plaatsen. Samen wandel je een uur en voor wie wil is er koffie achteraf. Zo ben je gezond bezig en ontmoet je andere mensen uit de buurt.

In de benen

Ontdek jouw sport

Twijfel je nog welke sport het beste bij jou past? Via Hopper Midden-Groningen maak je op een laagdrempelige wijze kennis met lokale verenigingen en aanbieders van verschillende leuke manieren om in beweging te komen en blijven. Sla een pluimpje of balletje weg met badminton, squash of (tafel)tennis. Of maak je lijf soepel en sterk bij een proefcursus dansen, fitness of gymmen. Je kunt judo en kickboksen uitproberen of je teamspirit versterken bij volleyballen of voetballen. Inschrijven kan vanaf 30 januari.

Ritmische gymnastiek
Judo

De smaak te pakken? Kijk voor meer actieve tips in Midden-Groningen bij Routes, Recreatie of Wandelen & Fietsen.

 

Facebookmail