Posters Van Faber naar de sluis trekken veel bekijks

Oktober is Maand van de geschiedenis en dat was te merken aan de Meint Veningaweg, Sluiskade en Werfkade in Hoogezand en Martenshoek. Vanaf Hotel Faber tot aan de Werfkade hingen posters waarop te zien is hoe het er vroeger uitzag. Frank Faber ziet regelmatig mensen voor het raam van het hotel staan om de poster te bekijken. “Afgelopen weekend was hier een groep, die ging de wandeling doen voor een verjaardag. Als je van historie houdt is dat heel erg leuk. De route leeft, dat merk je.” Ook slagerij Boltjes krijgt kijkers. “Er staan regelmatig mensen stil voor onze winkel. ‘Ha, een klant’ denk ik dan. Maar dan staan ze stil voor de poster,” lacht Johan Boltjes. Voor hem leveren de posters veel herkenning op. “Ik werk nu al vijftig jaar op Martenshoek, dus ik herken veel. Voor de oudere klanten is het erg leuk, zij zien iets bekends.”

Even verderop heeft Birgit Mulder van Vishandel Meiden van Mulder de poster met daarop foto’s van de Sluiskade en de Werfkade voor haar winkel uitgestald. “Prachtig die oude foto’s. Ik wil de route zelf ook nog graag lopen, want ik krijg regelmatig klanten die erover vertellen. Mensen nemen ook echt de tijd om de foto’s te bekijken.” De posters hebben haar aan het denken gezet. “Eigenlijk zouden we hier op Martenshoek meer met die historische beelden moeten doen. Ik denk dat ik een aantal foto’s van hoe het vroeger was op de ramen van mijn zaak ga hangen.”

Ook na oktober kun je je al wandelend verdiepen in de geschiedenis van Hoogezand en Martenshoek. Kijk bij Van Faber naar de sluis voor meer informatie en de route.

Facebookmail