Lancering ’t Roege Pad: de IJsvogelroute

Na de succesvolle lancering van de Waterhoenroute is het nu de beurt aan de IJsvogelroute. De wandeling van 19 km. maakt onderdeel uit van ‘t Roege Pad, vier lange wandelroutes door ‘t Roegwold en de omliggende dorpen. De ijsvogel kun je o.a. vinden in laag over het water hangende takken bij Zwaneveldsgat, waar de route langs komt. Maar ook als je deze blauwe ‘flits’ nergens weet te vinden zijn er tal van vogels die je tijdens je wandeling onderweg zult zien en horen. En anders wel de fotogenieke Hereford runderen die het gebied onderhouden. Vanaf Woudbloem wandel je door het schilderachtige Ae’s Woudbloem. Hier stroomt de Slochter Ae, een oud riviertje dat samen met de Scharmer Ae in het stroomdal van de Fivel ligt.

Foto's: Wilco van der Laan

Openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van de IJsvogelroute op 29 en 30 juni krijg je korting op je stempelkaart en zijn er onderweg leuke extra’s. Zo kun je op zaterdagochtend een stukje meewandelen met boswachter Beppie van der Sluis door een deel van de Westerpolder. Bij Marine Service Woudbloem krijg je op vertoon van je stempelkaart gratis soep. Via een ponton steek je over naar de andere oever van de Slochter Ae, wat de route net even spannender maakt. Op zondagmiddag geeft natuurfotograaf Wilco van der Laan een spoedcursus vogelgeluiden herkennen. Camping Hof van Kolham / Ecomotion is beide middagen open voor snacks, en bij het inleveren van je volle stempelkaart krijg je hier als één van de eersten de unieke ijsvogelspeld.

Aanmelden

Aanmelden voor het openingsweekend kan via Openingsweekend 't Roege Pad: de IJsvogelroute. Hier vind je ook de online kaart, met daarop veel informatie over alle natuurgebieden en vogels die je onderweg tegen kunt komen en over waar je kunt parkeren, pauzeren en overnachten.

Facebookmail