Nieuwe meubels

Het is nog wat vroeg voor voorjaarskriebels, maar toch hebben veel mensen al zin om met hun interieur aan de slag te gaan. Met nieuwe meubels, of soms alleen al met nieuwe kussens, ziet je huis er ineens heel anders uit.

Bosker Meubelen, Siddeburen

Het begon veertig jaar geleden met het maken van houten meubels in de schuur achter het huis. Inmiddels draagt alweer de derde generatie Bosker de liefde voor meubels over op haar klanten. “Mijn opa en oma werken zelfs nog in de winkel,” vertelt jongste telg en styliste Julianne Bosker. Bij Bosker meubelen vind je veel industriële meubelen, die de laatste jaren erg populair zijn. Juliannes moeder Anneke Bosker heeft zelfs haar eigen meubellijn ontworpen die helemaal op deze trend aansluit: ‘Echt Stoer van Bosker’. “We hebben van alles in deze stijl, van banken tot bedden, lampen of kasten. Maar allerlei andere stijlen vind je hier ook. De laatste tijd zien we dat ‘Hotel Chique’ in is, meubels van hoogwaardige materialen met een luxe uitstraling. Ook dat hebben we in de winkel. Mijn favoriet is een hele stoere stoel met koeienvacht, net even anders.”

Bosker Meubelen
Bosker Meubelen

Romala’s Home, Kiel-Windeweer

De galerie-showroom van Romala’s Home in Kiel-Windeweer is een unieke plek waar je je ogen uitkijkt. Hier vind je prachtige meubels, kunstobjecten en houtsnijwerk, allemaal gemaakt door Vietnamese kunstenaars. Stoelen en bedden gemaakt van bamboe, fraai beschilderde vazen en de mooiste decoraties: bijna alle artikelen die je nodig hebt om je huis bijzonder aan te kleden. Ook leuk: in de prachtig aangelegde bamboetuin met vijvers en siergrassen kun je zo gauw het weer het toelaat koffie en thee drinken.

Bamboetuin Romala's Home

Het Steigerhouthuis, Zuidbroek

Zoek je iets stoers en stevigs voor je huis of wil je graag meubels die precies passen in je interieur? Bezoek dan Het Steigerhouthuis eens. Wat begon als hobby is nu een groot bedrijf met eigen werkplaats. “We hadden een grote hond waarvoor Martine een mand van steigerhout wilde,” vertelt eigenaar Willy Offereins. “Ik probeerde het zelf te maken en vond dat zo leuk dat ik ook meubels ging maken.” Eigenaren Martine Patje en Willy Offereins maken de steigerhouten meubels en accessoires precies naar wens en exact op maat. Offereins legt uit: “Wat we willen is dat mensen merken dat we het zelf maken, ieder item is uniek.” Vanaf het begin zijn de reacties positief en klanten komen zowel uit Nederland als daarbuiten. Zoals in Frankrijk waar ze voor een bedrijf heel veel meubilair maakten en het van top tot teen mochten inrichten.

Steigerhouthuis
Steigerhouthuis

Meubelhallen Kolham

Het is de grootste woonwinkel van Midden-Groningen, Meubelhallen Kolham. Je vindt er onder andere meubels van Henders & Hazel, Xooon en Blijmakers. “Al die bekende merken zijn een trekker,” vertelt verkoper André van der Tas. “Maar ook het feit dat wij er voor alle generaties zijn werkt in ons voordeel. Of je nou 18 bent en een hip bankje zoekt of 80 en voor seniorenmeubilair gaat, bij ons vind je wat je zoekt.” De Meubelhallen zijn al vijftig jaar in Kolham te vinden. André van der Tas werkt er met plezier. ‘Het is een familiebedrijf met veel trouwe medewerkers. De sfeer is heel informeel, bij ons in de winkel heerst een woonkamergevoel. Geen verkopers in strak pak, maar gewoon een spijkerbroek en trui.” Klanten die voor het eerst binnenkomen zijn vaak verrast door het grote aanbod. “Onze slogan is niet voor niks Meubelhallen Kolham, dat moet je gezien hebben!”.

Meubelhallen Kolham

Kijk voor meer inspiratie bij Winkels.

 

Facebookmail