Kamperen

Wil je op kleine afstand van huis toch het vakantiegevoel ervaren, dan is kamperen dé oplossing. Vanuit je tentje, caravan of camper ziet de wereld er gelijk zonnig uit, en beleef je de natuur van heel dichtbij.

Camping Meerwijck

Vlak naast het strand bij Kropswolde ligt Camping Meerwijck, een verzorgde en gezellige familiecamping. Het heeft een jachthaven, zwembad en een animatieteam voor kinderen. Eigenaresse Petry de Vries vertelt: “,,Je kunt hier gewoon staan met je tent of caravan, maar daarnaast hebben we ook bijzondere huuraccommodaties. Bijvoorbeeld de Coco Lodge, waar je kunt kamperen in western stijl, of de nieuwe tinyhouses. Ideaal voor een romantisch uitje voor twee personen!”

In de omgeving valt genoeg te beleven. “Vanaf de camping fiets je zo de natuur in, in de naastgelegen polders zie je Schotse Hooglanders, konikpaarden en bijzondere vogels. Het Zuidlaardermeer is een ideaal watersportmeer. Veel gasten komen hier kamperen en nemen naast een tent ook hun boot mee. We verhuren zelf ook kano’s, kajaks en fietsen. Op het meer kun je bovendien zeilen en kitesurfen. Wat kan hier niet!”

Hottub bij het Zuidlaardermeer
Tiny house

Natuurkampeerterrein Wildemansheerd

Wie houdt van rust en natuur voelt zich zeker thuis op Natuurkampeerterrein Wildemansheerd. De gasten komen niet alleen voor het groene kampeerterrein, maar ook voor de natuur in de directe omgeving. Eigenaresse Salome de Vries-Wildeman: ,,We liggen naast natuurgebied ’t Roegwold. Wandelaars, fietsers en zeker ook vogelliefhebbers komen speciaal daarvoor hier naar toe. Veel van de wandelaars lopen het Roots Natuurpad. Dat is het langste natuurpad van Nederland en start in Delfzijl. Het komt achter ons langs en gaat dan door ’t Roegwold. Een soort Pieterpad maar dan voor natuurliefhebbers.”

Op de camping staan de campers en caravans tussen de fruitbomen. ,,We hebben ook regelmatig leuke oldtimers op het terrein. Ze hebben een plek met uitzicht over de velden, en zien hier de mooiste zonsondergangen. Gasten noemen het hier vaak een oase. Er staan volop bomen op de camping, maar er bloeien ook heel veel bloemen en dat zie je bijna nergens. En de stilte, daar genieten mensen enorm van.”

Foto: Wilco van der Laan

Camping De Veenborg

,,Onze camping is ideaal voor vijftig plussers en mensen met jonge kinderen die een camping zoeken zonder polonaise,” zegt Marian van Dijken lachend. Haar camping De Veenborg ligt even buiten Kolham. ,,Camperaars komen hier graag. Vaak is het plan om één nacht te blijven, maar dan geef ik ze een mapje met folders over wat hier allemaal te doen is en dan blijven ze toch een paar nachten langer. Een dagje stad, een dagje Roegwold en Fraeylemaborg, even naar het strand bij Meerwijck. En bij slecht weer gaan ze graag naar Winkelcentrum De Hooge Meeren, dat is toch wel echt bijzonder dat we hier zo’n groot en uitgebreid winkelcentrum hebben.”

Wat Marian al haar gasten aanraadt is om te gaan fietsen. ,,Richting Harkstede is het mooi, of in ’t Roegwold, maar ook de polders richting Haren zijn prachtig. Vanaf de Molen Mulder Pot in Kropswolde, waar je meel voor je brood of pannenkoeken kunt kopen, loopt een heel mooi fietspad. Maar met die elektrische fietsen tegenwoordig is niks te gek, sommige mensen fietsen zelfs naar Appingedam!”

Fietsen vanaf De Veenborg
Facebookmail