Allround Watersport aan het Zuidlaardermeer

,,Het is mooi varen hier op het meer!”, weet John Stalman. Samen met zijn vrouw runt hij jachthaven en watersportwinkel Allround Watersport bij Kropswolde. ,,Op het Zuidlaardermeer vind je nog echt de rust. Vanaf je boot kun je uitkijken naar beverburchten. In de zomer vliegt de zeearend geregeld over. En je kunt aan de overkant van het meer tot vlakbij een hunebed varen!” Allround Watersport is een jachthaven met veel voorzieningen en een heel gemoedelijk karakter. ,,Mensen komen gewoon naar John en Sabine. Zo is het hier, heel persoonlijk.”

Het Zuidlaardermeer is een relatief kalm meer, niet extreem diep, waardoor het heel leuk is om op verschillende plekken te ankeren en zo nog dichter bij de natuur te komen. Aan het meer is genoeg te doen voor mensen uit de buurt of vakantiegangers. ,,Je hebt hier alles. Strand, meer, natuur, gezellige paviljoens en bij de zeilschool om de hoek kun je leren zeilen en surfen. Ook voor mensen die geen boot hebben is het leuk om hier een kijkje te nemen. Je kunt hier bij mij op de dijk zitten met uitzicht over het water, en dan zie je de otters voor je neus langs zwemmen,” vertelt John enthousiast.

De bijbehorende watersportwinkel heeft het grootste assortiment van het noorden. Sabine Stalman is trots op de winkel, een van de laatste in zijn soort in het noorden. ,,Alles hebben we hier voor de boot: lijnen, fenders, ankers en buitenboordmotoren, en alles op het gebied van LED verlichting, RVS bevestigingsmaterialen en een complete lijn lakken en verven. Natuurlijk kun je dingen online kopen maar de klanten die hier komen vinden het fijn dat ze alles even kunnen zien en voelen. Vaak vallen ze van de ene verbazing in de ander, omdat wij zó uitgebreid zijn. En wat goed is voor de boot is ook goed voor thuis, op en rond het huis. Vandaar dat ook steeds meer niet-bootvaarders de weg hebben gevonden naar onze winkel, voor de echte watersportkwaliteit!"

Foto: Collin Holleman

 

Foto: Ramon van Marwijk

 

Facebookmail