Creatief & Cultureel

De Wonderlijke Kerst van Japie Kiel

Plof op de bank, pak wat lekkere hapjes erbij en maak je eigen thuisbioscoop compleet met dé Kielzog-kerstfilm. De Wonderlijke Kerst van Japie Kiel zit vol herkenbare locaties in en personen uit Midden-Groningen die je t/m 9 januari 2022 gratis vanuit huis kunt bekijken.

Japie zijn vader is druk met uitvindingen en zijn oma heeft alleen interesse in haar klokken. Treurig kijkt Japie naar de gezinnen die zich wel voorbereiden op de kerstdagen. Op magische wijze komt Japie terecht in een wereld vol spekjes en wafels. Hij ontmoet de familie Hoepman, van Hoepmans Suikerwerken en de familie Vegter, van de beroemde nieuwjaarsrolletjes. Iedereen is aardig en alles lijkt perfect. Maar is alles wel wat het lijkt? De Wonderlijke Kerst van Japie Kiel is een spannende film, waarin Japie Kiel en anderen strijden voor een fijn kerstfeest.

Alle tijd om te handwerken

Alle tijd om te handwerken. Suzanne van Suzanne’s handwerkshop geeft in haar nieuwsbrieven leuke tips over nieuwe patronen of handwerkboeken. Het is mogelijk om artikelen uit de winkel te bestellen en op afspraak op te halen. Ook je bestelling laten opsturen is mogelijk.

Knutseltips

Normaal gesproken kunnen kinderen iedere woensdagmiddag knutselen bij Natuur- en milieu Educatie (NME) in Hoogezand. Dat kan nu even niet en daarom zetten ze iedere week een leuke knutselactiviteit die met de natuur te maken heeft op hun Facebook pagina. Daarnaast posten ze ook grappige filmpjes van de dieren in de kinderboerderij. Leuk om ze te volgen!

Creatief met de Bieb

Zelf een stop motion filmpje leren maken, knutseltips, challenges, voorlezen, je ziet het allemaal in de filmpjes van BiebLab. Bibliotheken Midden-Groningen maakt regelmatig filmpjes waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen of met taal bezig zijn. 

Facebookmail