Creatief & Cultureel

Online lentecursus eetbare wilde planten

De afgelopen maanden lang genoeg binnen gezeten? Of gewoon zin in een nieuwe en gezonde uitdaging? Ga naar buiten en verdiep je in de eetbare planten die volop om je heen groeien. Om hierbij ondersteuning te bieden, start In Het Wilde Weg met de online lentecursus eetbare wilde planten. Tijdens acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in de lente kunt vinden.

Maar je blijft je niet achter de computer zitten, want daar buiten gebeurt het! Aan de hand van opdrachtenwandelingen ga je in jouw omgeving op zoek naar eetbare planten. Je leert ze namelijk pas echt kennen door ze te zien, ruiken, voelen en als je zeker weet wat het is te proeven. De cursus gaat op 8 maart van start. Voor meer informatie kijk je bij In het Wilde Weg.

Ontwerp je eigen sneaker

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je graag op een paar unieke sneakers lopen? Doe dan mee aan de sneaker ontwerp wedstrijd van het Innovatiefestival Midden-Groningen en wie weet loop jij de komende zomer in je eigen ontworpen sneakers! Samen met Roderick Pieters van Sneakerkit kun je vervolgens komend voorjaar in de bibliotheek jouw ontwerp realiseren. Heb je de wedstrijd gewonnen, dan mag je jouw ontwerp gratis uitvoeren tijdens deze workshop! Sla de template op en knip, plak, teken of fröbel wat je maar wilt. Mail je ontwerp uiterlijk op 12 april naar info@innovatiefestivalmiddengroningen.nl.

Ontwerp je eigen sneaker is onderdeel van het Innovatiefestival Midden-Groningen. De derde editie vindt plaats op 30 april 2021.

Eigenzinnig Box

Soscha de Klerk uit Slochteren bedacht de Eigenzinnig Box - een box vol creatieve activiteiten waarbij gezinnen met aandacht voor elkaar samen tijd kunnen doorbrengen, ontspannen, en creativiteit en inspiratie op doen. Met de activiteiten in de box ga je als gezin op ontdekkingsreis, oefen je op een creatieve manier aandacht voor elkaar en moet je soms een beetje uit je comfort zone komen. Samenwerken, het ontwikkelen van een eigen mening per gezinslid (eigenzinnigheid) en dit samen vieren staat centraal. Leuk voor jonge gezinnen!

Je bestelt de box via de Etsy Shop. Geïnteresseerden kunnen ook een abonnement op de box afsluiten, waarvan elke twee maanden een nieuwe uitkomt, met activiteiten die passen bij de tijd van het jaar. Voor meer informatie kijk je op Eigenzinnig Box & Festival.

Knutseltips

Normaal gesproken kunnen kinderen iedere woensdagmiddag knutselen bij Natuur- en milieu Educatie (NME) in Hoogezand. Dat kan nu even niet en daarom zetten ze iedere week een leuke knutselactiviteit die met de natuur te maken heeft op hun Facebook pagina. Daarnaast posten ze ook grappige filmpjes van de dieren in de kinderboerderij. Leuk om ze te volgen!

Alle tijd om te handwerken

Alle tijd om te handwerken. Suzanne van Suzanne’s handwerkshop geeft in haar nieuwsbrieven leuke tips over nieuwe patronen of handwerkboeken. Het is mogelijk om artikelen uit de winkel te bestellen via info@suzanneshandwerkshop.nl. Binnen Hoogezand en Sappemeer wordt bezorgd, daarbuiten kan het worden opgestuurd.

Digitale prentenboeken en online programmeren bij de Bibliotheek

De bibliotheken zijn dicht maar boeken lenen kan wel! Bij de bibliotheken in Harkstede, Hoogezand, Siddeburen, Slochteren en Zuidbroek kun je boeken afhalen. Op de website staat een formulier dat je in kunt vullen. Je kunt alleen de boeken lenen die ook echt in die vestiging zijn. Bij alle bibliotheken behalve Hoogezand is ook een brengservice.
Bereslim, aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters, heeft gratis digitale prentenboeken klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken.

Programmeer je familie!

Zelf een stop motion filmpje leren maken, knutseltips, challenges, je ziet het allemaal in de filmpjes van BiebLab. De medewerkers van de bibliotheek van Midden-Groningen hebben deze filmpjes gemaakt waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. De bieb plaatst elke dag een aflevering van BiebLab op YouTube en op hun Facebookpagina. 

Kijk op Bibliotheken Midden-Groningen voor alle initiatieven en activiteiten.

Facebookmail