Natuur- en Milieu Educatie

Bij het Gorechtpark in Hoogezand vind je Natuur- en Milieu Educatie HS: een super leuke plek waar je heerlijk kunt buitenspelen en waar je allemaal leuke dieren tegenkomt.

In het knuffelhok op de kinderboerderij speel je met de cavia's en konijnen en elke dag om 15.30 uur mag je helpen om de geiten, schapen, eenden, kalkoenen, kippen, pauwen en varkens te voeren. Ook is er een heerlijke speeltuin met goede klimtoestellen én een super mooie omliggende tuin.

Peuterspeelzalen en scholen zijn in overleg ’s morgens welkom. Door op afspraak te komen voorkomt NME dat twee groepen gelijktijdig aanwezig zijn, die per groep meestal kleiner dan dertig personen is. Ook bespreken NME en de groepsleider dan eventuele details van het bezoek.

Kinderboerderij NME
Foto: Marieke Vrieling

Activiteiten

Iedere woensdagmiddag in de oneven weken organiseert NME een leuke middag voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kunt ook zelf aan de slag. Iets in de moestuin doen? Dan ga je bijvoorbeeld in een stukje tuin zaaien of planten scheuren en poten. Over een paar weken kom je dan terug om te kijken hoe het geworden is. Ben je liever met dieren bezig? Dan kun je de poten van de kippen insmeren met vaseline, tenminste, als je een kip durft vast te pakken! Doe aan de hand van zoekkaarten en met schepnetten wateronderzoek in een vijver vol kikkers, waterplanten en waterdieren. Of ga iets heel anders doen. Heb je maar kort de tijd? NME kijkt wat binnen die tijd past bij wat je graag zou doen.

Voor meer informatie kijk je op Natuur- en Milieu Educatie.

Natuurtuin NME
Foto: Marieke Vrieling
Insectenhotels NME
Foto: Marieke Vrieling

Coronabeheersmaatregelen

In de natuurtuinen en op het terras is zoveel ruimte dat het makkelijk is om je aan de voorschriften te houden. De regels hangen op meerdere plekken en bezoekers worden aangesproken als ze ervan afwijken. De belangrijkste maatregelen, naast natuurlijk overal anderhalve meter afstand houden, zijn:

  • Handen wassen zowel bij aankomst als vertrek, bij de respectievelijke in- en uitgang
  • Het terras is open:
    • Het uitgiftepunt is bij de voordeur met de ijsjesbak als extra scheiding om voldoende afstand te garanderen. Naast ijs kun je hier flesjes drinken met een rietje en koffie of thee in een beker kopen
    • Aan de tafels mag je met maximaal twee personen zitten, uitgezonderd gezinnen
  • Op de kinderboerderij en in de tuinen ben je van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur van harte welkom en in het weekend van 13.30 tot 17.00 uur
  • De horeca is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en 's zondags van 13.30 tot 17.00 uur. 's Zaterdags is de horeca gesloten
Facebookmail