Het terras op!

"Als de zon schijnt, schijnt ‘ie de hele dag op ons terras!" De enthousiaste Jeroen van der Meijs is sinds februari uitbater van Kielzog Grand Café en kon afgelopen week eindelijk de terrasstoelen buiten zetten. Wat hem betreft is het café 'de huiskamer waar iedereen terecht kan'. "We zitten op een centraal punt. Na het shoppen of een bezoekje aan de bibliotheek kun je bij ons lunchen of wat drinken, binnen of op het terras. Relaxen in de zon en lekker mensen kijken, wat wil je nog meer! En dankzij de fontein is het voor kinderen ook erg leuk."

De hele maand juni wordt het nog leuker om op het Kielzog terras neer te strijken. Elke zaterdag is er Terras Theater met leuke voorstellingen in de openlucht. "De ene zaterdag kun je kijken naar acrobaat en jongleur Marco Bonisimo. Hij is erg goed en grappig. De andere zaterdag is er singer songwriter Ronald Nihot," vertelt Kielzog directeur Ids Dijkstra. "Je hoeft geen kaartje te kopen, van 14:00 tot 16:00 kun je gewoon vanaf het terras of vanaf het plein gratis kijken."

Kielzog Grand Café - Wilco van der Laan

Even verderop aan het Zuidlaardermeer in Kropswolde ziet Andries Berg van Paviljoen De Rietzoom het nieuwe seizoen gunstig in. "Veel mensen zullen in Nederland blijven, dus deze zomer zitten wij hier goed. We hebben officieel 8.000 m2 terras, dus we kunnen het terras zo groot maken als we willen. Als het moet kunnen mensen wel tien meter uit elkaar zitten! We hebben een serre gemaakt speciaal voor als het wat slechter weer is, daar kunnen dertig mensen onder zitten. Wat voor weer het ook wordt, iedereen is welkom."

Midden-Groningen barst van de leuke terrassen. Zo serveren ze bij Cocoon Coffee & More in Hoogezand nu zomerspecials zoals Sun-gria, Moon-gria of kinder-latte met snoepjes erop.

Als je met kinderen het terras op wilt is Ecomotion ook een goeie. Vanaf het terras van Ecomotion in Kolham wandel je zo ’t Roegwold in. Ook het Kabouterpad start daar, en er is een groot houten speelkasteel.

Zoek je liever het water op dan kun je aan het Schildmeer terecht bij een nieuw paviljoen: De Tijd Schildmeer. Na een zonnig dagje zwemmen, varen of golfen plof je hier neer op het vernieuwde terras, met perfect uitzicht over het meer.

Vrolijke drankjes bij Cocoon Coffee & More - Wilco van der Laan
Cocoon Coffee & More - Wilco van der Laan

Ga je wandelen of fietsen dan zijn Rustpunten een ideale tussenstop. In Midden-Groningen zijn er acht. Je vindt ze op mooie, ‘groene’ plekken zoals bij Kinderboerderij NME in Hoogezand, bij natuurcamping Wildemansheerd in Schildwolde of in de mooie bamboetuin bij Romala’s Home in Kiel-Windeweer.

Bekijk onze Terrasjeskaart voor een overzicht van de leukste plekken in Midden-Groningen waar je heerlijk kunt koffie drinken, proosten, lunchen en dineren. 

Romala's Home - Wilco van der Laan
Facebookmail