Kabouterpad

In het Steendamsterbos is met prachtig beschilderde kabouterpalen een geweldig leuke wandelroute uitgezet. Het kabouterpad is geschikt voor de allerkleinsten, maar ook leuk voor de basisschooljeugd. Door de kabouters te volgen, vind je vanzelf de juiste weg door het bos. De hoofdroute is 2,3 kilometer, maar er is ook de mogelijkheid een kortere route te lopen van ongeveer één kilometer.

De start van het pad vind je schuin tegenover het Podiumcafé Peter & Leni (Damsterweg 20 te Steendam), aan de overkant van het afwateringskanaal. Bij het café is de gratis Kabouterkrant te halen met vragen, opdrachten en informatie over de natuur. Parkeren kan op de parkeerplaats van Peter en Leni. Laarzen kunnen in sommige jaargetijden handig zijn in het bos … Voor meer informatie kijk je op Kabouterpad.

In Kolham is ook een Kabouterpad. Bij Ecomotion kun je voor €5,- een echte kabouteroutfit halen met muts en knapzakje. Ook krijg je eten en drinken mee en een Kabouterboek met uitleg en opdrachten. In het bos kun je goed spelen, er is een trimbaan en een vlot over het water.

Iedere herfst is er in het Slochterbos een Kabouterpad. Zoeken maar!

Facebookmail