Klassieke muziek en ’t Roegwold blijken ijzersterke combinatie

De eerste editie van festival Roeg Klassiek mag een succes genoemd worden. Zo’n driehonderd bezoekers fietsten zondag 12 september dwars door natuurgebied ’t Roegwold van de ene ‘roege’ locatie naar de volgende. In de oude, sfeervolle loods van Marine Service De Woudbloem oogstte het Haydn Jeugd Strijkorkest veel lof. In de schuur van boerderij Hoog Hammen stonden de strobalen opgesteld voor operazangeres Karin Strobos. Zij bracht een hele schare fans op de been, die duidelijk genoten van het concert. Ook Strobos zelf was in haar nopjes: ,,Het Groningse publiek is geweldig. Zo welgemeend enthousiast, heerlijk om hier te zingen.”

Een tent naast het Knuppelpad was het toneel voor de virtuoze violist Sergei Bolotny en het gezelschap N’NOw, beide afkomstig van het Noord Nederlands Orkest. De wisselwerking van muziek en natuur was hier het sterkst voelbaar, waarbij de sfeervolle klanken een prachtig geheel vormden met de vergezichten over het Dannemeer. Bij de Fraeylemaborg genoten de bezoekers van vier concerten in de buitenlucht. Zowel De Karavaan als Percossa brachten hier een theatraal en eigentijds programma.

Het publiek, met bezoekers van alle leeftijden, was unaniem lovend, zowel over de muziek als de locaties en de organisatie. Voor velen was het een eerste kennismaking met ’t Roegwold, en een veelgehoorde opmerking was dan ook: ‘Wat is het hier mooi, hier ga ik vaker naar toe’. Om dan te vervolgen met: ‘Komt Roeg Klassiek volgend jaar weer?’.

Haydn Jeugd Strijkorkest - foto Wilco van der Laan
Facebookmail