Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijfcafé on tour

1 november 2021 @ 19:30 - 20:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 4 november 2021 at 20:00

One event on 5 november 2021 at 19:30

One event on 18 november 2021 at 19:30

An event every month that begins at 13:30 on day 1 of the month, repeating indefinitely

Je hebt vast wel eens iemand ontmoet van over de grens. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie of je bent in gesprek geweest met een vluchteling. Of misschien heb je iemand ontmoet waardoor jij je eigen grens hebt leren ontdekken en hebt verlegd. Stuk voor stuk unieke ontmoetingen tussen unieke mensen en ieder gesprek heeft een grenzeloos verhaal. Waardevolle verhalen die gehoord mogen worden. Naar deze verhalen is Biblionet Groningen op zoek.

Om jouw verhaal op papier te krijgen kun je deelnemen aan de pop-up Schrijfcafé’s ‘Over de grens’. Je krijgt de ruimte om vragen te stellen en na deze workshop heb je genoeg tips en trucs om het verhaal van jouw bijzondere ontmoeting op papier te krijgen. Je kunt meedoen om op weg geholpen te worden voor de schrijfwedstrijd of gewoon omdat je graag wat meer met schrijven bezig wilt zijn. In de bibliotheken in Midden-Groningen leidt dichter Lilian Zielstra de Schrijfcafés. De pop-up Schrijfcafés in Midden-Groningen zijn op:

Details schrijfwedstrijd

  • Kosten deelname pop-up Schrijfcafé: € 5
  • Stuur voor 6 december 2021 je verhaal naar: schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl
  • Alle voorwaarden voor de wedstrijd vind je onder het kopje ‘Praktische info’ bij de genoemde datum
  • Op 15 december 2021 is in de Bibliotheek Hoogezand de bekendmaking van de drie winnaars van de Schrijfwedstrijd Biblionet Groningen 2021. De drie winnende verhalen worden opgenomen als podcast en zullen te beluisteren zijn via het Spotify kanaal van Biblionet Groningen

Over de grens met Nederland Leest

November is de maand waarin heel Nederland Leest. Bij de bibliotheken kun je dan een gratis boek ophalen, ditmaal ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten te doen in de bibliotheken. Tijdens Nederland Leest organiseert Biblionet Groningen bijvoorbeeld een schrijfwedstrijd met als thema ‘Over de grens’. Daarvoor zet je jouw verhaal over een bijzondere ontmoeting met iemand over de grens op papier. Deze grens kan letterlijk zijn doordat je iemand uit het buitenland hebt ontmoet, maar je kunt ook iemand ontmoeten waardoor jouw grenzen zijn verlegd.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
1 november 2021
Tijd:
19:30 - 20:30

Organisator

Biblionet Groningen

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.