Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

ODE – Paul de Munnik

24 september @ 20:00 - 22:00

De vele oude kerken die de provincie Groningen rijk is, zijn zowel indrukwekkende en historische gebouwen als plaatsen van ontmoeting en bezinning. Tijdens ODE, een nieuw initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten met Paul de Munnik en Ragazze Quartet & Martijn Cornet. Met ODE beleef je muziek in de Groninger kerken.

Paul de Munnik

Paul de Munnik blijft voor altijd onlosmakelijk verbonden met het duo Acda en de Munnik, waar hij hits mee scoorde als Niet Of Nooit Geweest en Het Regent Zonnestralen. Hij doet echter veel meer. Dit jaar scoorde De Munnik een hit met Als Ik Je Weer Zie, samen met Maan, Typhoon en… Thomas Acda. Ook verscheen zijn derde soloalbum, simpelweg genaamd III: twaalf veelzijdige liedjes die in de sfeervolle ambiance van de Groninger kerken prachtig tot hun recht komen.

Ragazze Quartet & Martijn Cornet

Bariton Martijn Cornet en het Ragazze Quartet dompelen je onder in een bloedmooie versie van Schuberts Winterreise, een hoogtepunt uit de klassieke muziek. In de 24 liederen, op teksten van Wilhelm Müller, neemt componist Franz Schubert je mee naar een verlaten winterlandschap, waar een jonge man ronddoolt, vechtend tegen eenzaamheid en herinneringen aan een verloren liefde. Het werk werd oorspronkelijk geschreven voor zang en piano. Martijn Cornet en het Ragazze Quartet maakten samen met arrangeur Wim ten Have een prachtige versie voor bariton en strijkkwartet, die ook op cd verscheen.

Details van de concerten

 • Paul de Munnik
  • Vrijdag 24 september 2021, 20.00 uur, Kruiskerk Noordbroek
  • Zaterdag 25 september 2021, 20.00 uur, Molukse Kerk Appingedam
  • Zondag 26 september 2021, 15.00 uur, Stefanuskerk Finsterwolde
 • Ragazze Quartet & Martijn Cornet – Winterreise
  • Vrijdag 8 oktober 2021, 20.00 uur, Kerk Solwerd
  • Zaterdag 9 oktober 2021, 20.00 uur, Kerk Garmerwolde
  • Zondag 10 oktober 2021, 15.00 uur, Jacobuskerk Feerwerd

Meer informatie en kaarten bestellen kan via SPOT Groningen.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kruiskerk Noordbroek
Noordersingel 1
Noordbroek, 9635 AV

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.