Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Mooi Moestuinieren

22 maart @ 19:30 - 21:30

Groei & Bloei Midden-Groningen organiseert op dinsdag 22 maart een lezing “Mooi Moestuinieren” door Alie Stoffers. 

In deze lezing staat de combinatie bloemen en (gekke) groenten centraal, met veel praktische informatie over o.a. de indeling van de groentetuin. Aan de hand van een stukje geschiedenis over “Kitchen Gardens” gaan we kijken waar de vormgeving zijn oorsprong vindt en welke elementen zorgen dat het een mooie moestuin wordt. Ethiek t.o.v. praktijk, oogsten en decoratief gaan samen. Indeling/ontwerp van de tuin, ligging t.o.v. de zon, schaduw, windrichting, grondsoort en (micro) klimaat. Bepaalde keuzes t.o.v. tijd voor de moestuin, wisselteelt, arbeidsintensiteit en de combinatie met snijbloemen.

Er komen veel beelden voorbij, met ruimte voor interactie en vooral veel energie gevende inspiratie en ideeën opdoen. Ook is er aandacht voor het ontwerp van je tuin en de verschillende keuzes die je moet maken m.b.t. de tijd die je kunt investeren in je moestuin. Veel aandacht voor combinaties op kleur, gewasbescherming, maar ook de bestrijding van ziektes en plagen en natuurlijk de “vergeten” groentes.

Veel beelden, maar ook praktische en gedetailleerde informatie over de te verbouwen groentes en ook fruit. Wat is arbeidsintensief en wat minder, wel eens gehoord van vaste groentes en wat eten we in de winter?

Details

  • Toegang voor leden: gratis
  • Toegang voor niet-leden: € 3

Voor meer informatie kijk je op Groei & Bloei.

 

Facebookmail

Locatie

Brandpunt
Noorderstraat 27
Sappemeer, 9611 AA Nederland
Telefoon:
0653 299 558
Website:
https://www.sc-brandpunt.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.