Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off Fitter Brein: Dammen als sociaal bindmiddel

17 mei @ 12:45 - 16:00

Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te zijn én het is een prachtig spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Het dammen is laagdrempelig en iedereen kan het leren. Daarnaast verbindt het jong en oud en zorgt voor een gezellige sfeer.

De kick-off Fitter Brein is het startschot om verschillende Fitter Brein projecten en activiteiten uit te rollen met regionale en lokale partners in Midden-Groningen. In een afwisselend en speels programma wordt je geïnformeerd over de achtergronden van het project. En natuurlijk wordt er gedamd!

Programma op hoofdlijnen

Dampedagoog en publicist drs. Bert Dollekamp verzorgt de presentatie. Er is een spectaculaire ‘generatiematch’ tussen twee bijzondere teams uit Midden-Groningen en professor Erik Scherder, ambassadeur van Fitter Brein, draagt zijn damsteentje bij met een heldere video. Het team van Fitter Brein licht het project in Midden-Groningen nader toe. De verkregen indrukken worden gebruikt in een interactief mini-college over de meerwaarde van het damspel als sociaal bindmiddel. Klaas Hendrik Leijenaar, coördinator Fitter Brein Midden-Groningen, deelt prachtige dampakketten uit aan de deelnemende partners en je hoort meer over de BreinBieb.

Na het informatieve programma volgt een uitdagende hersentraining. Je brein wordt in beweging gezet in een aanschuifsimultaan door Klaas-Hendrik Leijenaar. Ida Buijs van Biblionet Groningen geeft de prachtige activiteit ‘Books & Do’. Neem je daaraan deel, dan kies je een foto uit die een gevoel of een bepaalde herinnering oproept. Dit kan één foto zijn maar natuurlijk ook meerdere, zolang je je er maar tot aangetrokken voelt.

Fitter Brein

Fitter Brein is een project van Healthy Ageing Network met als inzet meer fitte breinen te krijgen in Noord-Nederland. De kick-off van het Fitter Brein damevent wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, HANNN, Gemeente Midden-Groningen, Breinbieb Hoogezand, Biblionet Groningen en Kwartier Zorg en Welzijn.

Details

Facebookmail

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
12:45 - 16:00

Locatie

Bibliotheek Hoogezand
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Gratis.