Een luxe kerst … thuis

De kerstdagen zijn hoogtijdagen als het om eten en drinken gaat. Ditmaal doe je dat ‘gewoon’ thuis en dat kan zonder zelf uren in de keuken te staan. Met deze afhaal- en bezorgtips staat er binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel én steun je lokale ondernemers.

Met de ‘Feestelijke Boerderij Kerstbox’ van Restaurant De Boerderij Fraeylemaborg geniet je de hele dag van zoete en hartige hapjes, luxe broodjes en een flesje bubbels. Ga je wandelen in het Slochterbos, haal er dan lekkere warme chocomel of glühwein af. Merijn van Dijken: “Bij goed weer maken we een vuurtje.”

Bij Cocoon, Coffee & more kun je een lekkere borrelbox, tapasbox of High Teabox bestellen. “We missen de gezelligheid die de gasten ons brengen, maar we zetten onze schouders er weer onder!", aldus eigenaar Michael Homs.

Toch zelf aan de slag? Het beste, en verantwoordste, scharrelvlees haal je bij De Scharrelderij. Boer Piet: “Bij ons rondom de boerderij lopen Berkshire varkens. En de Groninger Blaarkoppen lopen buiten in een natuurgebied. Onze half om half rollades komen van een blaarkop os en een Berkshire varken.”

Ben je op zoek naar lekkere hapjes voor de feestdagen? Dan ben je bij Romala's Home in Kiel-Windeweer aan het goede adres. Ga voor een gezonde salade of een schaal met diverse hapjes. Buiten de feestdagen om kun je van vrijdag t/m zondag één van de menu's bestellen, van pizza tot kebab.

Grill-Restaurant De Stenen Boog in Slochteren heeft een speciaal kerstmenu samengesteld. “Als dessert kun je kiezen tussen onze huisgemaakte tiramisu of huisgemaakte truffel-chocolademousse.”

De griesmeel voor de kerstpudding van Pannenkoekschip De Volharding komt van Mulder Pot uit Kropswolde. Hij is opgetuigd in kerststijl met een heerlijke saus en fruit. Een lokaal toetje dus.

Ga je liever voor kleinere hapjes? Dan is het 3-gangen tapas menu van Restaurant De Gouden Zon in Sappemeer een aanrader.

Facebookmail