Cultuur in de spotlights

De Fraeylemaborg en Borg Welgelegen, de Noordermolen en de Koepelkerk, het Kielzog en het Nationaal Bus Museum, maar ook ateliers, de bibliotheken en allerhande instellingen waar je zelf aan de slag kunt: ze staan allemaal in het nieuwe magazine Ontdek Cultuur in Midden-Groningen! Maak kennis met cultuur in de breedste zin van het woord. Ontdek verzamelingen, kunstenaars, erfgoed, beschermde dorpsgezichten en ga met je eigen passie aan de slag. Lees, kijk en doe mee.

Cultuur, daar word je gelukkig van

“Juist nu is het van belang om te laten zien wat we allemaal in huis hebben,” zegt Marjon Edzes, directeur van de Fraeylemaborg. “In het magazine lees je dat er een draak in het bijbelverhaal is geschilderd op de gewelven van de kerk van Noordbroek. Dat we prachtige lintdorpen hebben waarvan beschermd dorpsgezicht Kiel-Windeweer eruit springt. Dat je hier kunt leren dichten, zingen of beeldhouwen. En natuurlijk dat er veel mooie musea en erfgoed zijn. Mensen bezoeken of bewonen graag een regio waar veel cultuur is, daar word je gelukkig van.”

Digitaal naast lekker bladeren

Wethouder cultuur José van Schie kreeg het eerste exemplaar overhandigd. “Het is heel mooi geworden, en nodigt echt uit. Er is heel veel te doen in onze gemeente, en ik hoop echt dat we snel weer gasten en deelnemers mogen ontvangen op al deze plekken. Vanuit de gemeente zetten we ons in om cultuur te ondersteunen, en daar hoort dit magazine bij. Er wordt wel eens gedacht dat alles digitaal moet, maar de ervaring leert dat mensen graag even een boekje doorbladeren. Daarom komen de Ontdek Cultuur magazines straks in het voorjaar overal te liggen, en liggen ze nu al bij ons in het Huis van Cultuur en Bestuur.”

foto: Emily Rosalia
foto's: Stella Dekker
Facebookmail