Autopuzzeltocht

Er is een nieuwe manier waarop je al het moois van Midden-Groningen kunt ontdekken: met een autopuzzeltocht. De tochten zijn al een succes in het Westerkwartier en het Hogeland. Vanaf komend weekend kun je al puzzelend langs mooie plaatsen als Kiel-Windeweer, Noordbroek en Slochteren.

,,We hebben deze routes bedacht omdat het een goed alternatief is in coronatijd,” vertelt Johanna Klei van LocalGroningen. ,,Iedereen heeft al veel gewandeld en we moeten nog even wachten tot alles open is. Dan is dit een leuke manier om er toch even uit te zijn.” De makers van de puzzeltocht prijzen Midden-Groningen als een verrassend mooi gebied. ,,Ik kende ’t Roegwold nog niet, dat is echt prachtig! En ik was erg onder de indruk van de grote boerderijen.” Ook testrijdster Marieken van Nispen is enthousiast over ’t Roegwold: ,,Dat nodigt echt uit om even uit te stappen en een stukje te wandelen.”

Tijdens het rijden leer je het gebied goed kennen door de vragen die je moet beantwoorden. Johanna Klei: ,,Mensen kennen de provincie wel, maar bij deze tocht ontdek je toch veel nieuws, en kom je erachter wat de historie van het landschap is.” Lokale ondernemers worden zoveel mogelijk bij de tocht betrokken: ,,Onderweg wordt je gewezen op streekproductenwinkeltjes, en ook de lunch bestaat uit streekproducten.“ Lotte Rottiné testte de puzzeltocht uit met haar man. ,,Het was heerlijk om samen een dagje weg te zijn. De lekkere lunch die we meekregen hebben we opgegeten bij het ‘blauwe meer’ (Botjes Zwembaai), een hele leuke plek. Ik vind de tocht een aanrader voor stellen die graag samen een ritje maken.”

Vanaf 21 maart is de route voor iedereen beschikbaar. Voor de eerste honderd deelnemers ligt er een gratis goodiebag klaar vol leuke en lekkere producten uit de regio. Pannenkoekmeel van Molen Mulder Pot uit Kropswolde, een gezellig plantje van Kwekerij Smit in Sappemeer, een mooie ansichtkaart van fotograaf Wilco van der Laan, heerlijke droge worst van De Scharrelderij uit Kiel-Windeweer, kortingsbonnen voor een gratis kopje koffie en nog veel meer!

De route is vanaf 21 maart iedere week te rijden van woensdag t/m zondag. Kijk voor meer informatie en het reserveren van de tocht op Local Groningen.

Foto: Wilco van der Laan

 

Facebookmail