Zet je tent op in Midden-Groningen

Het kampeerseizoen is aangebroken, heerlijk! Je tent opzetten kan heel goed dicht in de buurt. In Midden-Groningen is volop keuze uit kleine en grotere campings. Hier krijg je direct een vakantiegevoel!

Aan de rand van een natuurgebied

Krijgen je kinderen geen genoeg van ravotten in de natuur? Of wil je zelf even helemaal tot rust komen? Boek dan één van de luxe ingerichte safaritenten van Camping De Heemtuin in Muntendam. Dichterbij de natuur kun je nauwelijks komen, want de tenten kijken uit op Tussen de Venen. Dit natuurgebied ziet eruit zoals het er in de prehistorie ook zo uitzag. Er lopen schapen en geiten die het gebied onderhouden. Vennetjes worden afgewisseld met grassen en planten als de wilde orchidee, zonnedauw of wolfsklauw.

Liever natuurgebied ‘t Roegwold ontdekken? Dan is Natuurkampeerterrein Wildemansheerd in Schildwolde de ideale uitvalsbasis. Hier kampeer je tussen de bomen en bloemen en fiets of wandel je zo dit mooie gebied in. Je kunt ook kiezen voor een trekkershut of chalet. Vlakbij de camping is het Schildmeer, waar je kunt zeilen, surfen, golfen, een hapje eten of gewoon aan het strand relaxen.

Aan de andere kant van ’t Roegwold vind je Camping Hof van Kolham. Vanuit hier wandel, fiets of kano je goed naar zowel ’t Roegwold als het Zuidlaardermeergebied.

Op het terrein staat een groot houten speelkasteel, en voor groepen worden allerlei outdoor activiteiten georganiseerd.

Foto: Stella Dekker Fotografie

Tussen de pruimenbomen

Liefhebber van fruit? Dan is boerderijcamping De Fruitgaard in Noordbroek een ideale uitvalsbasis. Je kampeert tussen de pruimenbomen midden in de boomgaard. In het voorjaar kijk je uit over de gele koolzaadvelden en geniet je van de bloeiende fruitbomen. 's Zomers wuift het graan op de wind en zie je het fruit groeien en rijpen. In de plattelandswinkel sla je allerlei lekkers in voor je vakantie picknick.

Volop activiteiten

Camping Break Out Groningen in Harkstede is de poort tussen stad en ommeland. Je bivakkeert aan het water of tussen het groen en verblijft in een safaritent, themastacaravan of groepsverblijf. Op het park zelf is volop te doen. Stoer waterskiën op de eigen waterskibaan, klimmen of boogschieten, boomhutten bouwen of simpelweg spelen op het strand. De lekkere trek stil je bij Paviljoen de Seizoenen.

Meer mogelijkheden vind je op Eten, drinken & overnachten.

Facebookmail