Fotografieworkshop ‘Van roerdomp tot roofvogel’ – 28/29 mei, 11/12 juni, 18/19 juni en 2 juli 2021

Fotograaf Wilco van der Laan neemt je mee op excursie in Tetjehorn, een deelgebied van 't Roegwold en het Schildmeer, met bijzondere aandacht voor de roerdomp die hier te vinden is en het fantastische landschap.

Tetjehorn is een uiterwaarde van het Schildmeer en het meest noordelijke deelgebied van ’t Roegwold. Het is het grootste aaneengesloten rietland van ’t Roegwold. Dit maakt het gebied zeer aantrekkelijk voor verschillende rietvogels, waaronder de BlauwborstBruine kiekendief en de Roerdomp. Hoe krijg je deze bijzondere vogels het mooist in beeld, hoe is 't Roegwold ontstaan en welke vogels vind je hier nog meer? Je leert het tijdens deze excursie vol fotografietips & tricks. Of je de roerdomp daadwerkelijk gaat zien weet je van te voren nooit zeker, maar er is altijd kans op. Dat maakt het wandelen en fotograferen in de natuur verassend en spannend! Inclusief koffie en iets lekkers.

Wilco is een van de beste natuurfotografen van Groningen en heeft zijn hart verpand aan ’t Roegwold. Daarbij is de roerdomp één van zijn favoriete vogels. "Mensen vragen mij vaak waar ik de roerdomp kan vinden. Je kunt er nu samen met mij naar op zoek! In een heerlijke voorjaarswandeling van drie uur laat ik je de plekjes zien waar je ze kunt vinden. Genietend van deze en andere vogels leg ik je uit hoe je ze het beste kunt fotograferen.''

"Naar Wilco kun je uren luisteren. Zijn passie, enthousiasme, zo mooi om te zien en te voelen. Het is mooi dat er van alle cursisten foto's worden besproken. Dan zie je de verscheidenheid qua compositie of het idee erachter. Erg leuke mensen ontmoet! Zeker voor herhaling vatbaar."

Agnes Postema

Deze workshop is bedoeld voor de fotograaf die al met de camera kan omgaan. Het is dus geen basiscursus fotografie, maar Wilco geeft uiteraard tips over de techniek. Vogels fotograferen kan het beste met een lens vanaf 300 mm. In verband met de corona maatregelen zijn er per workshop zes plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan!

Planning

 • 08:45 – Verzamelen bij dorpshuis De Pompel (Meerweg 16, 9625 PJ Overschild) Toilet aanwezig
 • 09:00 – Introductie + uitleg over fotografie
 • 09:15 – Wandelen door Tetjehorn en foto’s maken
 • Ca. 12:00 – Einde

Details

 • Data: vrijdag 28 mei, zaterdag 29 mei, vrijdag 11 juni, zaterdag 12 juni, vrijdag 18 juni, zaterdag 19 juni, vrijdag 2 juli
 • Kosten: € 45 (inclusief koffie en iets lekkers)
 • Aanmelden via onderstaand reserveringssysteem
 • Maximaal zes deelnemers per workshop. Vol = vol!
 • Neem je eigen camera mee
 • Draag onopvallende kleding en geen parfum
 • Stevige waterdichte stappers of laarzen zijn het handigst

Deze fotografieworkshop wordt georganiseerd door Wilco van der Laan en Marketing Midden-Groningen.

Foto Sipkes uit Groningen stelt verrekijkers beschikbaar voor deze excursies. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor reparatie, verkoop en onderhoud van camera's.

Neem voor vragen contact op met Marketing Midden-Groningen.

Facebookmail