Volop keuze voor kunstliefhebbers tijdens Rondje Midden-Groningen

Kunstliefhebbers opgelet! Tijdens Rondje Midden-Groningen op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 staan de atelierdeuren open van zeer uiteenlopende kunstenaars.

“Dat dit kan met hout!” is een veel gehoorde reactie bij het werk van houtstylist Albert Jan Rouwkema. Rouwkema maakt de mooiste beelden en objecten van hout, waar hij zijn ziel en zaligheid in uitdrukt. Zijn werk is divers, verrassend en verbeeldt de natuur op een bijzondere manier. In zijn Atelier De Draai in Hoogezand ontdek je zijn veelzijdigheid. Zijn werk is ook te zien in de tuin van KorenGastvrij in Noordbroek, samen met glaskunst van Corine Deddens. Haar tuinkunst laat je het hele jaar genieten van een ware bloemenpracht.

Vier musea tonen elk een ander aspect van vervoer. In Sappemeer ontdek je bij het Groninger Schaatsmuseum alles over voortbewegen over ijs en bij het Brandweermuseum over blussen door de eeuwen heen. Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand toont een enorme collectie bussen die over wegen in het hele land reden, terwijl het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum juist het spoor laat zien.

Bij Galerie Beeldenkunst in Sappemeer werkt Tetdy Stol aan een sculptuur van speksteen. In stenen zit vaak al een vorm verscholen en Stol legt uit hoe die na uren raspen, beitelen en polijsten tevoorschijn komt. In haar atelier in Hoogezand schildert Maria Clobus zowel realistisch als abstract met als hoofdthema’s het landschap, mensen en dieren. Ze werkt met potlood, pastel, acryl, aquarel en olieverf. Kunst lenen kan ook, bij Artotheek Artos in Slochteren. Momenteel is de ruim achthonderd items tellende collectie uitgebreid met werken van dertig lokale kunstenaars, in de tentoonstelling @Lente.

Rondje Midden-Groningen

Tijdens Rondje Midden-Groningen, elk tweede weekend van de maand, openen allerlei culturele- en erfgoedorganisaties hun deuren. Behalve ateliers, galeries en musea doen ook kerken en molens mee. Daarnaast zijn verschillende horecagelegenheden open. Dus stap op de fiets, in de auto of trek je wandelschoenen aan en ontdek op eigen gelegenheid cultuur. Een overzicht van alle deelnemers en hun openingstijden vind je op Rondje Midden-Groningen.

Facebookmail