Van Schubert tot fanfare in ‘t Roegwold

Het is een unieke combinatie: fietsen door de ruige natuur van ‘t Roegwold en klassieke muziek beluisteren. Het kan op zondag 11 september bij Festival Roeg Klassiek. Het festival wordt gehouden op vier ‘roege’ locaties in en om natuurgebied ’t Roegwold in Midden-Groningen. Bij het Knuppelpad bijvoorbeeld, aan het Schildmeer of in de scheepswerf van Woudbloem. Het festivalsfeertje en de bijzondere locaties zorgen er voor dat bezoekers klassieke muziek op een heel andere manier beleven dan in een concertzaal.

Avontuurlijk festival

Muzikaal gezien valt er van alles te ontdekken. Aan de rand van het Schildmeer staat tegenover de meeslepende klanken van hoboïste Pauline Oostenrijk De Slagwerkfabriek, die het publiek uitnodigt om vooral mee te doen. De fantastische akoestiek in de scheepswerf in Woudbloem, vroeger een fabriek, vormt het decor voor James Oesi op contrabas en het Nationaal Jeugdorkest. Pal naast het Knuppelpad klinken de sonates van Schubert van gitaarvirtuozen Izhar Elias en Fernando Riscado.

Naast de wat serieuzere muziek van sopraan Johannette Zomer komen de tien musici van Neo Fanfare 9x13 met een slapstickachtige en swingende voorstelling vol koper en slagwerk in boerderij Hoog Hammen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden. De voorstelling Laand van wotter, raait en lucht, met foto’s van Wilco van der Laan en muziek van Tim Nobel, gaat over de schoonheid van ‘t Roegwold. De organisatie hoopt dat er op deze manier voor elke bezoeker wat wils is en ook iets nieuws te ontdekken valt. Alle locaties liggen op fietsafstand van elkaar.

Hele weekend Roegwold

Roeg Klassiek is deze tweede editie uitgebreid met meer activiteiten om ’t Roegwold (beter) te leren kennen. Op zaterdagmiddag 10 september is er een wildplukwandeling bij boerderij Hoog Hammen en diezelfde avond een vleermuizenexcursie met de boswachter. Op zondagmorgen 11 september is er een vrij toegankelijk ontbijtconcert aan het Dannemeer.

Organisatie

Het festival is een initiatief van Stichting Noordgedacht i.s.m. Ontdek Midden-Groningen en wordt ondersteund door de Provincie Groningen, de gemeente Midden-Groningen en het Cultuurfonds. Nieuw dit jaar is de medewerking van het Prins Claus Conservatorium, zij verzorgen de randprogrammering. Staatsbosbeheer Groningen is gastheer van het festival. Meer informatie over het programma en het bestellen van tickets is te vinden op Roeg Klassiek.

Facebookmail