De buitenspeelplaats van Groningen

Midden-Groningen is één grote buitenspeelplaats. Vier de zomer!

Het water op

Twee keer in de week vertrekt er vanaf Camping Meerwijck een rondvaart over het Zuidlaardermeer, met een stop bij de vogelkijkhut. Tijdens de vaart leer je allemaal interessante weetjes en ontdek je de mooiste plekjes van het Zuidlaardermeer.

Klimmen & klauteren

Voor de echte avonturiers is er een speciale klim- & klauterroute. Vanaf Zwaneveldsgat of Ecomotion (met klimkasteel) fiets je een leuke route en onderweg kun je wandelen en klimmen in het bos. Ook leuk onderweg: bij Jomilly onderin de molen van Kolham kun je ouderwets speelgoed kopen en een ijsje eten.

Grunningse speurtocht

Voor wie z’n Grunnings wil bijspijkeren is de K. ter Laan speurtocht door Slochteren ideaal (verkrijgbaar bij de balie van de Fraeylemaborg). Wat is paard in het Gronings? En kun je ook alle andere Groningse woorden raden? Test je kennis van het Gronings tijdens de K. ter Laan Grunneger speurtocht. Leuk om met je opa of oma te doen!

Vogels kijken

Als je van vogels houdt is de Verrekijkertocht ook een ideaal tochtje. Als je van strand of ijsjes houdt ook trouwens, want die vind je ook bij deze route. Vanaf het strand van Meerwijck fiets je naar de Kropswolderbuitenpolder. Aan de rand van de polder staat een vogelkijkhut (ook geschikt voor rolstoelen). Je kunt er met je verrekijker bijzondere vogels te spotten zoals de witwangstern, geoorde futen en zelfs zeearenden. Een zeearend noemen ze ook wel een vliegende deur, dan kun je je een beetje voorstellen hoe groot hij is!

Kultuureiland

Bij de Damsterplas in Steendam vind je een fantastisch grote plek middenin de natuur waar je naar hartenlust kunt wandelen, rennen, vliegen, klimmen, klauteren en knutselen. De hele zomer zijn er verschillende activiteiten voor kids, zoals een leuke speurtocht lopen. Ook voor volwassenen zijn er evenementjes.

Blote voeten

Een picknick midden in de vijver, met je blote voeten over wiebelige planken of lekker door de modder. Het Blotevoetenpad van Landgoed Fraeylemaborg is één groot avontuur!

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten en de routes op Kids.

Facebookmail